Kampi

Kampi, ook wel als Kambi geschreven, is een bergdorpje aan de westkust van het eiland Zakynthos. Eigenlijk is het dorpje in tweeën gesplitst met een gedeelte in het binnenland en aan zee. De afstand naar Kampi vanaf Zakynthos-stad is 26 kilometer en reken op een reistijd van 45 minuten. Het uitzicht vanaf de 330 meter hoge witte hoge rotspartijen op het heldere blauwe en groene zeewater is fraai. Vanaf het terras van taverne Michali’s heb je bovendien de mogelijkheid om te genieten van één van de mooiste zonsondergangen van Zakynthos.

Kampi heeft de mooiste zonsondergang van Zakynthos

In 2017 is het Mabely Grand Hotel geopend in Kampi en kun je je hele vakantie genieten van het fraaie uitzicht vanaf je eigen balkon. Het resort ligt net even buiten het dorpje Kambi in een groene omgeving. De Myceense begraafplaats met tombes van meer dan 4.000 jaar oud ligt op een paar honderd meter van de sunset tavernes. De graftombes zijn vrij toegankelijk en deze graven bij Kampi worden niet onderhouden. Op de berg Schiza staat een groot stenen kruis van Kampi als gedenkteken aan de vele slachtoffers die hier zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Griekse burgeroorlog. Tevens vind je hier twee tavernes. Met name het uitzicht vanaf de laatste en hoogstgelegen taverne is fraai en een tip voor de zonsondergang.

In het bergdorpje Kampi passeer je een kleurrijk huis, die je herkent uit duizenden. Deze traditionele woning is rood/roze geverfd, heeft blauwe houten luiken en ligt direct langs de weg. Dit is een mooi fotomomentje tijdens je vakantie hier op Zakynthos.

foto album Zakynthos

Kampi bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Kampi zijn natuurlijk het fraaie uitzicht op zee en de rotspartijen. Zoals al eerder beschreven is de Myceense begraafplaats bezienswaardig en nog niet door het massatoerisme ontdekt. In de omgeving zijn de bergdorpen Agios Leon, Loucha en Gyri leuk om doorheen te rijden.

Het uitzichtpunt van bovenaf op Shipwreck beach (Navagio) ligt op 14 kilometer rijden van Kampi. Reken op een reistijd van ongeveer een half uur met een huurauto.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kampi stranden

Kampi heeft zelf geen stranden. Hiervoor kun je naar Porto Limnionas, Porto Roxa of Porto Vromi in de buurt rijden. Met een huurauto ben je hier vrij snel. Voor zandstranden dien je naar de oostkust van Zakynthos te rijden, naar bijvoorbeeld de vakantiebestemming Tsilivi of Alykes.