Makris Gialos beach

Makris Gialos beach, ook wel Makrys Gialos of Makri Gialos genoemd, is één van de mooiste stranden van het noorden van Zakynthos. Bovendien is het strand toegankelijk en niet omringd, zoals Shipwreck beach, door kaarsrechte hoge rotspartijen. Een kiezelstrand, witte kiezels, en de zeebodem loopt vrij snel af. Het zeewater is hier kraakhelder en op een warme zomerdag is een verkoelende duik in zee bij Makris Gialos beach heerlijk. Het is vanuit Zakynthos-stad ongeveer 30 kilometer rijden en reken op zo’n 45 minuten reistijd.

Makris Gialos beach is een prachtige baai in het noorden van Zakynthos

Het strand van Makris Gialos is goed georganiseerd. Je kunt hier parasols en ligbedden huren en bij de parkeerplaats is een lounge bar met restaurant. De doorgaande weg vanuit Alykes naar Agios Nicolas loopt pal langs de baai en je hebt op verschillende plaatsen dan ook zeer fraaie uitzichten op  Makris Gialos beach.

Aan de noordzijde van het strand, bij de parkeerplaats, is een kleine pier. Hier vandaan vertrekken kleine bootjes naar de Blue Caves voor een excursie. Je auto parkeren zal in het voor- en naseizoen geen probleem zijn, maar in het hoogseizoen staan de auto’s langs de weg en zul je een stukje moeten lopen.

foto album Zakynthos

Makris Gialos beach tips

Makris Gialos baai en strand op Zakynthos

Baai en strand van Makris Gialos

De kleine kiezels op het strand van Makris Gialos kunnen door de zon erg warm worden. Tip: neem slippers of waterschoenen mee om te voorkomen dat je met je blote voeten over het hete strand moet lopen. Vergeet ook je duikbril en snorkel niet mee te nemen naar Makris Gialos beach.

Voor een mooi uitzicht op Makris Gialos kun je naar Pilarinos taveerne lopen boven het strand. Vanaf het terras kijk je over de hele baai uit. Een traditioneel familierestaurant en serveert de traditionele keuken van Zakynthos. Langs de doorgaande weg heb je zowel vanaf de noordzijde als de zuidzijde een mooi aanzicht op het strand en de baai.

Meer Griekenland aanbiedingen


Makris Gialos beach stranden

Makris Gialos beach is (nog) geen Blue Flag beach. Het strand is slechts deels georganiseerd met ligbedden en parasols, maar je kunt hier nog makkelijk zelf een plekje vinden voor je strandlaken. De zeebodem loopt vrij snel en voor kleine kinderen wat minder geschikt. De zee is wel kraakhelder en van bovenaf zie je de mooiste kleuren groen en blauw.

In lengte is de baai van Makris Gialos zo’n 400 meter en het strand is op de meeste plaatsen ongeveer 20 tot 25 meter breed.