Navagio op Zakynthos wordt pretpark

24 mei 2019 Bas Wanrooij

Navagio op Zakynthos wordt pretparkEr zijn serieuze plannen om boven het strand van het beroemde Navagio beach op Zakynthos een pretpark te maken. Het concept voor “Navagio Themepark” beslaat een oppervlakte van zo’n 3 km2 met het themapark centraal in het midden, een u-vormig zwevend glazenplatform boven Shipwreck beach en een restaurant met café. Na de aardverschuiving van vorig jaar is het plan geboren om de bezienswaardigheid van Zakynthos veilig toegankelijk te maken voor toeristen.

Pretpark Zakynthos

Het is het eerste pretpark op Zakynthos en met het plan kan een grote stroom toeristen het populaire scheepswrak van bovenaf bezichtigen. Eerder dit jaar werd al bekendgemaakt dat het strand zelf wordt ingedeeld in veiligheidszones. Zo wordt de veiligheid van toeristen gegarandeerd tijdens een bezoek aan shipwreck beach tijdens hun vakantie.

Ook het onderhoud van het scheepswrak wordt bekeken. Het wrak van de MV Panagiotis ligt hier al sinds 1982. Tijdens een smokkelvaart met o.a. sigaretten spoelde het door slecht weer aan in deze baai. Het is inmiddels het meest gefotografeerde strand van Griekenland.

Navagio op Zakynthos themapark voor elke leeftijd

Het pretpark bij Navagio zal volgens het concept een themapark worden voor alle leeftijden. Niet alleen kun je genieten van het spectaculaire uitzicht op de baai, het strand en het scheepswrak, maar ook komt er een conferentiecentrum en een gebied om lekker te luieren en spelen in de zon. Een parkeerplaats voor 120 voertuigen met een medisch centrum maken het park compleet. De komende maanden zal er worden gekeken naar de haalbaarheid van het plan met eventueel een plan van aanpak.