Shipwreck beach op Zakynthos eindelijk erkend

24 december 2021 Bas Wanrooij

Shipwreck beach op Zakynthos krijgt beschermingHet wereldberoemde Navagio beach op Zakynthos wordt officieel erkend als toeristische Griekse attractie. Na zware regenval afgelopen week werd duidelijk dat het scheepswrak op het strand wederom schade heeft opgelopen. Het ministerie van toerisme heeft een management team aangesteld om zowel het strand als het uitzichtpunt van bovenaf beter te gaan organiseren. Dit betekent dat Shipwreck beach op Zakynthos bescherming krijgt en veilig zal worden gemaakt voor locals en toeristen om blijvend te bezoeken.

Navagio beach officieel erkend als toeristische trekpleister

Griekse minister van Toerisme Vassilis Kikilias heeft deze plannen uitgewerkt en een wetsvoorstel hiervoor ingediend bij het Griekse parlement. Tot grote tevredenheid van de hotelassociatie van Zakynthos, die hier al geruime tijd op hebben aangedrongen. Het is hard nodig om één van je belangrijkste toeristische trekpleisters officieel te erkennen, te organiseren en blijvend te beschermen. Nog voor deze zomer verwacht men op Zakynthos daadkracht met bevredigende resultaten voor locals en toeristen.

Shipwreck beach in top drie bezienswaardigheden

In 2019 bezochten meer dan één miljoen mensen het befaamde strand op dit Ionische eiland Daarmee staat Shipwreck beach al jaren steevast in de top drie van meest bezochte plaatsen in Griekenland. Belangrijke concurrenten voor de meest bezochte Griekse bezienswaardigheid zijn de Akropolis, het Acropolis museum en het vulkanische eilanden Santorini.