Navagio beach bij 5 beste stranden ter wereld

5 december 2018 Bas Wanrooij

Navagio beach bij 5 beste stranden ter wereldNavagio beach op Zakythos, ook wel shipwreck beach genoemd, is in de top 5 geëindigd van beste stranden ter wereld in 2018. Flightnetwork publiceerde onlangs The World’s 50 Best Beaches. Meer dan 600 reisjournalisten, bloggers, editors en agentschappen uit de reiswereld hebben meegewerkt om deze gerenommeerde lijst samen te stellen. Een betrouwbare en accurate lijst met de 50 beste stranden ter wereld, samengesteld door reisprofessionals.

Navagio beach beste strand van Europa

Door de positie in de top vijf in deze wereldwijde lijst is Navagio beach het beste strand van Europa. Er is namelijk geen enkel ander strand in Europa bij de beste tien stranden gekozen door de professionals uit de reisbranche. De afgelegen baai is door het instorten van een gedeelte van een klif (tijdelijk) niet toegankelijk voor toeristen. Ook van bovenaf is het fraaie uitzicht op het strand tijdelijk niet toegankelijk voor publiek. Met een boot kun je langs de baai varen en het wrak zien liggen op het witte strand.

Grace Bay (Turks en Caicos) is verkozen tot het beste strand ter wereld, gevolgd door Whitehaven Beach (Australië) en Anse Lazio (Seychelles).

Navagio beach scoort hoge cijfers

Shipwreck beach op Zakynthos scoort hoge cijfers bij de experts. Zo kreeg het zeewater en het strand een 8 als rapportcijfer en de ongerepte schoonheid een 10. Gemiddeld schijnt op 275 dagen per jaar de zon op dit afgelegen strand en is de gemiddelde temperatuur 19 graden Celsuis op Navagio.