40e editie Athens Marathon The Authentic

18 september 2023 Bas Wanrooij

Griekenland.net neemt deel aan Athens MarathonOp zondag 12 november 2023 staat de Athens Marathon ‘The Authentic’ gepland. Het is de 40e editie van de ‘moeder der marathons’ en Bas van Griekenland.net gaat met zijn renmaatje Erwin hieraan deelnemen. Een mijlpaal in de 23e jarige geschiedenis van het Griekenlandplatform. Dit marathonparcours van 42.195 meter wordt wel gezien als één van de zwaarste ter wereld. In totaal maak je namelijk 246 hoogtemeters en tussen 10 en 31 kilometer op de route ga je langzaam omhoog; vals pad. Iets waar je je in het vlakke Nederland niet zo eenvoudig op kunt voorbereiden. Voor meer kracht in de benen trainen ze daarom wekelijks 20 minuten bij fit20 in Hendrik-Ido-Ambacht.

Onze ‘Road to Athens 2023’

Eind augustus, twaalf weken voor de start van de Athens Marathon, zijn de heren gestart met trainingen voor hun Road to Athens 2023.  Met al 35 kilometer in de benen van afgelopen week stond zondag 17 september de Ridderkerk City Run op het programma. Het is de eerste editie van deze prestatieloop met een fraai parcours van 10 kilometer door Ridderkerk. Bas en Erwin herken je overigens aan de speciale Griekenland.net renshirts. Komende weken kun je ze op 1 oktober tegenkomen tijdens de halve marathon van de Singelloop in Breda en 15 oktober tijdens de Halve Marathon Barendrecht.

40e editie Athens Marathon

Om 09:00 uur op 12 november start de eerste wave met de snelste lopers in het plaatsje Marathonas. Overigens zal er hier op het uitdagende marathonparcours geen wereldrecord gelopen worden. Het parcoursrecord staat op naam van de Keniaan Felix Kandie die in 2014 een tijd liep van 2:10:37. In 2020 werd deze duurloop door corona-maatregelen voor het eerst in de geschiedenis een jaar niet georganiseerd. Tijdens de laatste twee edities 2021 en 2022 kende Athens Marathon, hoe toepasselijk, een Griekse winnaar.

Inmiddels hebben de vier winnaars van onze prijsvraag eind augustus ook hun startnummers ontvangen voor de Athens Marathon ‘The Authentic’. Alvast heel veel succes allemaal met de voorbereidingen. Mocht je zelf in Athene zijn op 12 november kom ons dan even aanmoedigen.