Halve marathon Rhodos 2023

30 april 2023 Bas Wanrooij

Start Rhodes Marathon 2023
Op zondag 30 april 2023 stond ik al om 07:00 uur, 30 minuten voor de start, op het Eleftherias plein in Rhodos-stad. Eindelijk was het zover: de Rhodes Marathon. Je kunt voor deze internationale hardloopwedstrijd kiezen uit verschillende afstanden, namelijk de marathon, halve marathon, 10 kilometer en 5 kilometer. Mijn deelname was aan de halve marathon oftewel 21,1 kilometer. Het parcours is fraai, snel en loopt grotendeels langs zee en deels door de oude binnenstad van Rhodos. Een vrij vlak parcours over asfalt. Onder de deelnemers aan de achtste editie van de hele marathon van Rhodos bevonden zich ook de winnaars van de marathon in Athene ‘The Authentic’ van november 2022.

Meivakantie Rhodos: combineer sportiviteit met gezinsvakantie

Halve Marathon Rhodos 2023 BasDe zon scheen al volop bij een temperatuur van zo’n 16 °C en de matige wind kwam uit het noordwesten. Gisteren zijn we aangekomen met een vlucht van Sunweb vanuit Weeze (NRN) net over de grens bij Nijmegen. We logeren in Mitsis La Vita beach hotel op een steenworp afstand van de start en finish. Het is meivakantie en dus zijn mijn vrouw en kinderen er ook gezellig bij. Mijn dochter liep later die ochtend om 11:50 uur mee met de 5 kilometer ‘streetrace’. Uniek om zo een sportiviteit te koppelen met je gezinsvakantie in Griekenland.

Rhodes Marathon 2023

Rhodos Marathon 5 km SissyDe organisatie van ‘Rhodes Marathon’ is professioneel en na de Vakantiebeurs in januari te Utrecht besloot ik om deel te gaan nemen. Inschrijven kun je gemakkelijk online doen op de uitgebreide website van het sportevenement. Tip voor de meivakantie van 2024. Tijdens de loop is er elke 2,4 kilometer een drankpost. Hier staan enthousiaste vrijwilligers klaar om je een flesje water of een beker sportdrank te geven. Natuurlijk is er langs de route ook publiek aanwezig om je aan te moedigen. Bij de finish krijg je een fraaie medaille omgehangen wat tegelijkertijd een aandenken is aan deze mooie dag op Rhodos. Mijn tijd? Met 1:56:20 ben ik meer dan tevreden op de halve marathon en mijn dochter liep ongetraind 27:29 minuten op de vijf kilometer.