Sportevenementen Mykonos, Kefalonia en Ioannina in september

15 september 2023 Bas Wanrooij
Stay Active Kefalonia evenement september

Kefalonia eiland uitzicht op Myrtos

In het weekend van 22, 23 en 24 september 2023 worden er in Griekenland meerdere sportevenementen georganiseerd. Als je op Mykonos op vakantie bent kun je deelnemen aan het Mykonos Running Festival, op Kefalonia aan Stay Active Kefalonia en in Epirus aan de Ioannina Lake Run. Wil je zelf niet deelnemen aan één van deze sportevenementen dan is het deze dagen ook zeker leuk en gezellig als toeschouwer. Helaas zijn we er zelf niet bij. In april hebben wij de halve marathon van Rhodos gelopen en 12 september staan we aan de start van Athens Marathon ‘The Authentic’.

Mykonos Running Festival

Het Mykonos Running Festival wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd. Je vindt dit event ook terug in onze hardloopkalender online en in KALA Magazine. Op zaterdag 23 en zondag 24 september staan er op het mondaine Cycladen-eiland meerdere hardloopwedstrijden op het programma. Je kunt kiezen om deel te nemen aan races van 2,5 kilometer, 10 kilometer of een halve marathon. Inschrijven kan nog. Meer informatie over dit Griekse sportevenement vind je op Mykonos Running Festival.

Stay Active Kefalonia

Het Stay Active Kefalonia evenement heeft meerdere sportieve activiteiten op het programma staan. Kefalonia presenteert zich hiermee als een Ionisch topeiland voor outdooractiviteiten. Heel het weekend worden er namelijk natuur- en outdooractiviteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Denk aan kayakken op zee, wandelen door de natuur, een marathon door het nationale park van Mount Ainos, een e-mountainbike experience en de 100 kilometer lange Kefalonia Bike Challenge. Meer informatie over het programma en mogelijkheden om deel te nemen vind je op Stay Active Kefalonia.

Ioannina Lake Run

Ioannina meer voor Lake Run

Uitzicht op het meer van Ioannina in Epirus

Voor hardlopers in Griekenland wordt de Ioannina Lake Run gezien als goede trainingsloop voor de marathon in Athene in het tweede weekend van november. Natuurlijk is het meer dan dat en kun je kiezen om deel te nemen aan meerdere hardloopafstanden. Als je rondom het hele meer van Ioannina wilt rennen is de afstand 30 kilometer. Een vlak parcours in een prachtige setting waar snelle tijden worden gelopen. De 30 kilometer Lake Run van de stad Ioannina start op zondag 24 september al om 08.15 uur. Tevens kun je deelnemen aan een 5 kilometer en 10 kilometer hardloopwedstrijd, waarvan de vijf kilometer loop op zaterdagmiddag wordt georganiseerd. Meer informatie over het programma en mogelijkheden om deel te nemen vind je op Ioannina Lake Run.