Netflix maakt documentaire over katten op Syros

13 november 2020 Bas Wanrooij

Netflix maakt documentaire over katten op SyrosHet Griekse eiland Syros, hoofdeiland van de Cycladen-archipel, heeft 25.000 inwoners en ruw geschat leven er 3.000 katten. Richard en Joan Bowell kwamen jaren geleden op het Griekse eiland voor een vakantie. Ze beven echter op het eiland en startten het opvangcentrum voor (zwerf)katten ‘God’s little people’. Hun advertentie voor een kattenfluisteraar werd twee jaar geleden wereldnieuws en nu gaat Netflix hier zelfs een documentaire over maken.

God’s little people

Richard en Joan bieden hulp aan zo’n 70 katten in hun kattenopvang op Syros. Ze zijn een liefdadigheidsinstelling en dragen zelf de meeste kosten voor de zorg van de viervoeters. Via donaties krijgen ze de nodige steun en ze werken, sinds dat ze in 2011 zijn gestart, nauw samen met lokale dierenartsen om de katten zo gezond mogelijk te krijgen en te houden.

Documentaire op Netflix begin 2021

Eind oktober was Netflix op Syros voor opnames van een heuse documentaire over Richard en Joan, God’s little people en de katten van Syros. Een unieke gebeurtenis op het eiland en natuurlijk een mooie promotie voor Syros als bestemming. Het netwerk van Netflix is beschikbaar in 190 landen wereldwijd en ze hebben meer dan 170 miljoen abonnees. De release van de documentaire staat gepland voor begin 2021. Kijken dus!