Beste restaurants van Griekenland 2016

24 maart 2016 Bas Wanrooij
Beste restaurants van Griekenland 2016 Hytra in Athene

Beste restaurants Griekenland 2016 – Hytra Athene

Het Athinorama Magazine heeft net als voorgaande jaren de beste restaurants van Griekenland gepresenteerd. De Golden Bonnets 2016 Awards werden uitgereikt in hotel Grande Bretagne aan het Syntagma plein in hoofdstad Athene.

Dit jaar zijn er 24 winnaars van de Golden Bonnets en nog eens 34 andere Griekse restaurants wonnen een Greek Cuisine Award 2016. Wederom mag restaurant Etrusco op Corfu zich het beste restaurants van Griekenland noemen. Funky Gourmet in Athene is de nummer twee van het land.

Corfu heeft beste restaurant van Griekenland

Net als voorgaande twee jaren is restaurant Etrusco, met de creatieve Griekse keuken van chefkok Bottrini, verkozen tot het beste restaurant van Griekenland. Je vindt de eetgelegenheid in het dorpje Kato Korakiana op een rustige locatie en dichtbij de jachthaven van Gouvia en de vakantiebestemming Dassia. Vanaf juni geopend en als je op vakantie bent op Corfu een tip om een vorkje te gaan prikken.

11 Golden Bonnets voor restaurants in Athene

De meeste restaurants met een Golden Bonnet Award 2016 vind je in Athene of Attika. 11 restaurants ontvingen hier een gerenommeerde award voor hun kookkunsten. Kreta en Chalkidiki hebben allebei drie noteringen, Santorini en Mykonos twee en Patmos, Corfu en Thessaloniki één positie in de toplijst van Griekse restaurants dit jaar.

Griekse Restaurants met Greek Cuisine Awards

Beste restaurants van Griekenland 2016 Elias op Skiathos

Beste restaurants Griekenland 2016 – Elia’s Skiathos

Nou is een diner bij een restaurant met een Golden Bonnet best aan de prijs en bovendien minder geschikt voor kinderen. Het alternatief is en restaurant met Greek Cuisine Award. Goede restaurants en tavernes met een creatieve en moderne Griekse keuken, maar vaak met prijzen als in andere tavernes en restaurants op Griekse vakantiebestemmingen.

Als Elia’s restaurant in Koukounaries op het eiland Skiathos, Tasos fish taverna in Kalamaria Thessaloniki, Anthoulas restaurant in Kriopigi op Chalkidiki, restaurant Erimitis op Paxos of restaurant Mavrikos in Lindos op Rhodos. Kali Orexi!