7 mooiste stranden op Corfu

5 april 2014 Bas Wanrooij
Corfu vakantie Paradise beach chomis

7 mooiste stranden op Corfu – Paradise Beach

Het Griekse eiland Corfu is een groene en veelzijdige vakantiebestemming in Griekenland. De olijfbomen en cipressen zorgen voor een groen dek over bijna het hele eiland en eigenlijk het hele jaar door. Corfu heeft schitterende stranden, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen en pittoreske baaien. Wat zijn de 7 mooiste stranden op Corfu? We hebben ze op een rij gezet en niet alleen zandstranden uitgekozen.

De westkust van Corfu heeft eigenlijk de mooiste en langste zandstranden van het eiland. In het noordoosten zijn de kusten rotsachtig met prachtige kiezelstranden en nog mooiere baaitjes.

1. Paleokastritsa en Liapades – hebben we bij elkaar genomen. De hele kuststrook is hier prachtig met meerdere stranden en kleinere baaitjes. Chomis, ook wel Paradise Beach, kun je alleen met de boot bereiken en vanuit Paleokastritsa kun je en taxiboot of een georganiseerde dagexcursie hiernaartoe boeken. Zelf hier een bootje huren is een tip. Prachtig ligt ook de hippe beachbar “La Grotta”.

Agios Georgios Corfu

7 mooiste stranden van Corfu – Ag Georgios

2. Agios Georgios – ligt ten noorden van Paleokastritsa in een grote baai. Het strand is mooi en nog niet al te druk. Vanaf zowel de noord- als zuidpunt heb je een schitterend uitzicht op het lange brede strand van Agios Georgios. Voor de actievelingen is een wandeling vanaf Dionysos taverne in Afionas naar de dubbele baai van Timone een tip. Agios Georgios is al jaren een Blue Flag Beach en een mooie plaats om te gaan duiken of snorkelen.

3. Kalamaki beach – ligt dichtbij Kassiopi in het noordoosten van Corfu. Een prachtig en zeer kindvriendelijk zandstrand. De zeebodem van Kalamaki beach loopt zeer langzaam af namelijk en overdag meren bootjes aan voor een barbecue op “sandy beach”.

4. Pelekas of Kontogialos beach – ligt redelijk verscholen, maar is een zeer fraai zandstrand en goed georganiseerd. Het strand ligt bij het dorp Pelekas centraal langs de westkust van Corfu. Het zeewater is hier kraakhelder en in de zomer heerlijk verkoelend.

Aloha White Corfu beach club

7 mooiste stranden van Corfu – Glyfada

5. Glyfada – is het strand om gezien te worden van Corfu. Een lang en breed zandstrand, ook wel golden beach genoemd, met alle nodige faciliteiten. De trendy strandtent “Aloha” is de place to be. Glyfada is eenvoudig te bereiken en ligt aan de westkust van Corfu onder Pelekas beach. Glyfada is een Blue Flag Beach en misschien wel het beroemdste strand van Corfu. Het zand is mooi, een beetje donker van kleur, maar in de zomer kan het erg warm zijn. Slippers aan dus!

6. Issos beach – is het mooiste en bekendste strand in het zuidwesten van Corfu bij het Korission meer. Een lang en breed zandstrand, met de nodige beach bars en ook duinvorming. Dichtbij is het strand van Agios Georgios ook een fraai alternatief.

7. Barbati beach – een prachtig langgerekt kiezelstrand in het noordoosten van Corfu. Prima georganiseerd en het zeewater heeft hier schitterende kleuren blauw en groen. Langs het strand van Barbati vind je genoeg bomen voor schaduw en daaronder verschillende terrasjes met uitzicht op zee.