Ouzo favoriete Griekse drank

4 maart 2014 Bas Wanrooij
Ouzo favoriete Griekse drank

Ouzo favoriete Griekse drank

Ouzo is onbetwist de favoriete Griekse drank bij Nederlanders en Belgen. Uit onderzoek van Griekenland.net blijkt dat 46% van de stemmen uitgaat naar deze anijsdrank. In totaal hebben meer dan 750 bezoekers hun stem uitgebracht.

Metaxa is met 12% van de stemmen op de tweede plaats geëindigd. De unieke blend en het sterke merk is voor veel Griekenlandfans herkenbaar. Retsina (10%), Raki (9%) en andere Griekse wijn (7%) vullen de top vijf van favoriete Griekse dranken aan. Griekse wijnen winnen steeds meer aan populariteit en de kwaliteit van deze wijnen wordt steeds meer gewaardeerd. Andere mogelijke opties waaruit men kon kiezen waren Samos (muskaat) wijn, Koum Quat uit Corfu, Masticha uit Chios, Kanelli en een andere Griekse drank.

Ouzo puur of on the rocks

Een glaasje ouzo krijg je vrijwel altijd vooraf bij de Griek in Nederland en België. Tijdens je vakantie in Griekenland krijg je het vaak niet vooraf, maar achteraf. Gewoon puur, on the rocks, met een beetje water of gemixed met frisdrank of zelfs energiedrankjes. Bij ouzo denk je aan Griekenland.

Metaxa in Griekenland ook in trendy flesjes

In Griekenland is Metaxa in veel meer varianten verkrijgbaar dan bij ons in de Benelux. Tegenwoordig niet alleen meer in glazen flessen met verschillende sterren erop, maar bijvoorbeeld ook gemixed in trendy gele en blauwe flesjes.

Retsina heeft een uitgesproken smaak

Retsina, de bekende harswijn, wordt veel gedronken tijdens vakanties in Griekenland. Een voordelige wijn met een heel herkenbare smaak die niet iedereen zal aanspreken. Raki wordt veel gestookt en gedronken op het eiland Kreta.