Griekenland vakantie: gastvrijheid en lekker eten

7 oktober 2021 Bas Wanrooij

Griekenland vakantie: gastvrijheid en lekker etenElk jaar doet Griekenland.net onderzoek, waarom we zo graag naar Griekenland op vakantie gaan. Dit jaar hebben 1.781 bezoekers van de Griekenlandsite deelgenomen aan dit online onderzoek. Net als voorgaande jaren scoren de Grieken bij Nederlanders en Belgen het meest met hun gastvrijheid. Dat vinden we met zijn allen echt geweldig (26%). Mede daardoor komen we zo gemakkelijk en snel met locals in contact. En maken we graag Griekse vrienden tijdens onze vakanties.

Griekse keuken en eten als de Grieken

De lokale Griekse keuken waarderen we steeds meer. Vorig jaar nog op de derde plaats en dit jaar, met 19% van de stemmen, op tweede plaats in de top vijf van redenen waarom we naar Griekenland op vakantie gaan. We proberen steeds meer en vooral andere gerechten van de Griekse menukaart. En eten meer net zoals de Grieken zelf. Niet zo traditioneel met een voor- en hoofdgerecht, maar met een tafel vol (kleine) gerechten. Veel meer diversiteit en prikken maar wat je lekker vindt. 

Lekker klimaat voor langer vakantieseizoen

Lekkere klimaat in GriekenlandOok zijn we het Griekse klimaat meer gaan waarderen. Met 15% van de stemmen staat dit fijne Griekse klimaat op de derde plaats dit jaar. Mede hierdoor wordt het vakantieseizoen in Griekenland steeds langer. Deze herfstvakantie gaan bijvoorbeeld de meeste Nederlanders ooit naar Griekenland. Nog even naar de zon. En in november worden voor het eerst pakketreizen naar Kreta aangeboden. Transavia denkt er zelfs aan om deze winter op meer Griekse bestemmingen dan alleen Athene en Thessaloniki door te vliegen. Waarom ook niet! Immers langs de zuidkust van Kreta en in het zuidoosten van Rhodos wordt meer en meer overwinterd.

Griekenland voor zon, zee en strand

Natuurlijk blijft Griekenland ons trekken voor zon, zee en strand. Een echte zomerbestemming vindt 13%. Het is en blijft een belangrijke reden om naar de Griekse eilanden en het vasteland af te reizen. Even helemaal niks. Lekker luieren op een strandbedje of onderuitgezakt met een goed boek op een terrasje aan zee. Heerlijk.