Griekenland kroont zich ‘Europe’s Leading Destination 2024′ bij World Travel Awards

27 maart 2024 Bas Wanrooij

Corfu in Griekenland strand in de zomerGriekenland wint tijdens de 31e editie van de World Travel Awards (WTA) de felbegeerde award voor ‘Europe’s Leading Destination 2024′. In 2006 en 2021 won Griekenland al eerder deze prijs. Hoofdstad Athene viel ook in de prijzen en is ‘Europe’s Leading City Break Destination 2024′. De World Travel Awards worden wereldwijd wel gezien als de Oscars in de reisbranche. Een mooie opsteker voor het Grieks toerisme. Deze week werd ook bekend gemaakt dat in 2023 een recordaantal Nederlanders naar Griekenland op vakantie is geweest.

Mooie beloning: Europe’s Leading Destination 2024

In totaal waren er 13 Europese landen genomineerd voor de award ‘Europe’s Leading Destination 2024′ tijdens de uitreiking van de World Travel Awards in Berlijn. Denk bijvoorbeeld aan landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. In 2022 en 2023 was Portugal de winnaar van deze gerenommeerde award in het toerisme. Griekenland is in trek voor de zomer van 2024 voor vakanties en ziet een groei in het aantal boekingen in de eerste drie maanden van het jaar.

Athene het hele jaar door voor een stedentrip

Athene voor een stedentrip kan het hele jaar door. Je bent dus absoluut niet gebonden aan de zomerperiode van april tot en met oktober. Het hele jaar door gaan er namelijk dagelijks directe vluchten vanuit Nederland naar de Griekse hoofdstad. Ook wordt er gevlogen vanaf Eindhoven Airport.

Archeologische bezienswaardigheden, als de Akropolis, zijn het hele jaar door geopend en ook met Kerst is Athene hip en gezellig. Athene kan altijd. In totaal waren er 12 Europese steden genomineerd voor de award ‘Europe’s Leading City Break Destination 2024′. Denk bijvoorbeeld aan steden als Rome, Parijs, Londen en Amsterdam.