Stifado als favoriete Griekse gerecht

12 november 2016 Bas Wanrooij
Stifado als favoriete Griekse gerecht

Stifado als favoriete Griekse gerecht

We houden van de Griekse keuken en genieten van (traditionele) gerechten op vakantie in Griekenland. Elke taverne of restaurant heeft zijn eigen menukaart en soms staat zelfs oma nog in de keuken te koken.

Mezzedes (mezze), Griekse tapas, worden bereid en geserveerd op steeds meer bestemmingen in Griekenland  en in uiteenlopende horecagelegenheden. Een heerlijk alternatief voor de stifado, moussaka of mixed grill. Uit onderzoek op Griekenland.net onder 1.385 bezoekers is gebleken dat Stifado jullie favoriete Griekse gerecht is.

Stifado en giros favoriet

Bezoekers van Griekenland.net hebben de afgelopen maanden op hun favoriete Griekse gerecht kunnen stemmen. Meer dan 1.300 Griekenlandfans en bezoekers hebben hun favoriet kenbaar gemaakt. Stifado kreeg de meeste stemmen (21%), gevolgd door giros (14%), mezzedes (13%) en tzatziki (11%). Souvlaki is wellicht het bekendste Griekse gerecht en vinden we terug op de vijfde plaats met 9% van het aantal stemmen.

Griekse salade en souzoukakia

Uit de tien Griekse gerechten, waaruit men kon kiezen bij het onderzoek, was ook de keuze voor een ander Grieks gerecht een mogelijkheid. Het is onmogelijk om alle Griekse gerechten op te nemen in de keuzelijst en 7% van de bezoekers koos daarom voor deze optie. De Griekse salade (choriatiki) kan altijd en en past bij zowel lunch als diner vond tevens 7%. Griekse vleesgerechten souzoukakia en keftedakia vergaarden allebei 3% van de stemmen.