519 Blue Flag beaches Griekenland in 2018

28 mei 2018 Bas Wanrooij

519 Blue Flag Beaches Griekenland in 2018Griekenland heeft dit jaar voor het eerst meer dan 500 stranden die worden gewaardeerd met een Blue Flag. In totaal wappert op 519 stranden in Griekenland de blauwe vlag in 2018 en dat zijn er 22 meer dan vorig jaar. Bovendien hebben 15 Griekse jachthavens zich gekwalificeerd en ook hier zal de herkende blauwe vlag worden gehesen. Griekenland staat na Spanje wereldwijd op de tweede plaats met het totaal aantal Blue Flag beaches. Liefst 14% van alle bekroonde stranden in de 51 deelnemende landen wereldwijd is in 2018 Grieks.

Kreta en Chalkidiki meeste Blue Flag beaches

Kreta heeft in 2018 liefst 113 stranden met een blauwe vlag. Dat is 21,7% van het totaal aantal bekroonde stranden in Griekenland. Ook Chalkidiki doet er veel aan om aan de criteria van een Blue Flag voor haar stranden te voldoen. Dit jaar resulteert dat in 85 schone stranden met een award in deze regio. Rhodos, met 35 blue flag beaches, staat dit jaar op de derde plaats in Griekenland.

Om een Blue Flag award te verdienen dient een strand, het zwemwater en de omgeving te voldoen aan strenge criteria. Voor toeristen zijn deze prestigieuze awards een belangrijke indicator om het te gaan bezoeken tijdens een vakantie. Zo is bijvoorbeeld het zwemwater van uitstekende kwaliteit, is er een life guard aanwezig, zijn er activiteiten die actief bijdragen aan de bescherming van de natuurlijke omgeving van de kust en is er regelmatige reiniging van de kust. Bekijk alle Blue Flag beaches in Griekenland per vakantiebestemming.