Kleine Cycladen getipt in top 10 Lonely Planet

29 mei 2018 Bas Wanrooij

Kerk op de kleine CycladenLonely Planet tipt de kleine Cycladen eilanden in hun top 10 van plaatsen in Europa die je deze zomer moet bezoeken. De notering van deze Griekse eilanden heeft men te danken aan het zeldzame tijdloze gevoel, de strandjes met één taverne en het rustige dagelijkse leven.

In het opvallende lijstje van Lonely Planet, die jaarlijks wordt gepubliceerd, staan de kleine Cycladen op de zevende plaats. Noemenswaardig is ook de derde positie van Friesland in 2018.

Dit zijn de kleine Cycladen eilanden

De kleine Cycladen maken deel uit van de archipel van 50 eilanden in de Egeïsche Zee. Deze archipel dankt haar naam aan de de grote cirkel, waarbinnen de eilanden verspreid liggen. Grote Cycladen-eilanden zijn Santorini, Mykonos, Paros en Naxos. Met de kleine eilanden bedoelt Lonely Planet verborgen pareltjes, zoals Donousa, Iraklia, Koufounisia en Schinousa. Je kunt ze het beste bereiken vanaf het eiland Naxos. Vliegen vanuit Nederland doe je in de zomermaanden met Transavia rechtstreeks op de luchthavens van Mykonos of Santorini. Van hieruit kun je met de veerboot verder naar Naxos of soms zelfs rechtstreeks naar één van de kleine Cycladen.

In de inmiddels prestigieuze top 10 van Lonely Planet worden tien prikkelende en ondergewaardeerde bestemmingen genoemd. Regio’s, steden en eilanden zonder massatoerisme en verborgen pareltjes.