In april of mei naar Zakynthos op vakantie

15 mei 2018 Bas Wanrooij

In april of mei naar Zakynthos op vakantieDe directe vakantievluchten naar Griekse luchthavens starten al begin april. Uitzonderingen zijn Athene en Thessaloniki waar je het hele jaar door op kunt aanvliegen vanuit Nederland.

Transavia vliegt al vanaf de tweede week van april op het Griekse eiland Zakynthos. De meivakantie, of een gedeelte hiervan, kun je dus doorbrengen op het groene Ionische eiland met meer dan 7.000 bloemensoorten. Waarom zijn april en mei goede reismaanden voor Zakynthos?

In april heb je het scheepswrak voor jezelf

Het is wellicht moeilijk te geloven, maar eind april stonden wij met een handjevol mensen op Shipwreck beach Navagio. We hadden het strand en het wrak praktisch voor onszelf. Zo konden we er optimaal van genieten en dat is heel anders dan in de drukke zomermaanden. In juli en augustus is het geen uitzondering dat er 6.000 toeristen per dag naar Shipwreck beach varen, om het stranden het azuurblauwe zeewater te bewonderen.

Aangezien er in april nagenoeg alleen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Zakynthos vertrekken is het aantal toeristen op Zante nog minimaal. Ook op andere stranden op het eiland was het niet druk en de temperatuur overdag was met 25 C erg aangenaam.

In mei gaat alles open op Zakynthos

In april of mei op vakantie naar Griekenland Xigia beachIn april zijn nog niet alle winkels, restaurants en tavernes geopend. Vanaf begin mei is dat al anders. De weken na de meivakantie is het lekker rustig, stijgt de temperatuur en worden de dagen al langer.

Zakynthos wordt ook wel de “bloem van het oosten” genoemd en in deze reistijd staat het eiland prachtig in bloei. Neem daarbij dat je in de tweede helft van mei voordelige last minute aanbiedingen  naar Zakynthos kunt vinden. Fijne vakantie!