7 Griekse eilanden zonder vliegveld

5 mei 2014 Bas Wanrooij
Evia Grieks eiland zonder eigen vliegveld

Evia heeft geen eigen vliegveld

Griekenland heeft duizenden eilanden, welke niet allemaal zijn bewoond. Veel Griekse eilanden hebben hun eigen luchthaven, waarvan verschillende voorheen fungeerden als militaire luchthavens. Mede hierdoor zijn de Griekse eilanden erg goed bereikbaar en niet alleen vanuit Athene, maar vanuit veel landen wereldwijd worden de eilanden direct aangevlogen.

Het zal je niet verbazen als een Grieks eiland geen eigen vliegveld heeft. Toch zijn er populaire en/of grote eilanden die zelf geen luchthaven hebben. We hebben de zeven opvallendste Griekse eilanden zonder vliegveld op een rijtje gezet.

1. Evia – is het op één na grootste eiland van Griekenland en heeft geen eigen vliegveld. Je kunt Evia bereiken via de internationale luchthaven van Athene of het noorden van het eiland via het vliegveld van Volos op het vasteland van Griekenland.

Lefkas heeft geen eigen luchthaven

Lefkas heeft geen eigen vliegveld

2. Lefkas – is één van de Ionische eilanden en de luchthaven ligt niet op het eiland zelf. Wel heel dichtbij, waardoor de transfertijd naar Lefkas kort is. Het internationale vliegveld van Preveza wordt gebruikt voor zowel Parga als voor Lefkas.

Via een brug is Lefkas met het vasteland van Griekenland verbonden en met de bus of taxi ben je snel in Lefkas stad of op je vakantiebestemming op het populaire eiland bij zeilers. Bovendien heerlijk om te wandelen of fietsen.

3. Thassos – is één van de groenste Griekse eilanden en kun je bereiken via de luchthaven van Kavala of Thessaloniki. Het laatste stukje moet je dan met een veerboot naar Thassos. Je reistijd naar het eiland Thassos is dan wel iets langer dan naar de eilanden met een eigen vliegveld.

4. Alonissos – is een Grieks eiland met unieke natuur. Het maritieme park is grotendeels beschermd en een prachtig gebied om te duiken. Hier bij Alonissos leeft ook de grootste kolonie Monachus Monachus zeerobben van Griekenland. Het beste kun je aanvliegen op de luchthaven van het eiland Skiathos en met de veerboot verder naar Alonissos.

Paxos Grieks eiland zonder eigen vliegveld

Paxos en Anti Paxos hebben geen eigen vliegveld

5. Paxos – is een kleiner eiland en onderdeel van de Ionische eilandengroep. Samen met Anti Paxos is het Griekse eiland een opkomende vakantiebestemming en vooral in de zomer is het hier behoorlijk druk. Om Paxos te bereiken kun je het beste gebruik maken van het vliegveld van Corfu. Vanuit de haven van Kerkyra kun je reis per veerboot voortzetten naar Paxos en Anti Paxos.

Anti Paxos, met de fraaie stranden, kun je weer bereiken met een taxiboot vanuit de haven van Gaios op Paxos of andere dorpjes.

6. Skopelos – is het eiland bekend geworden door de film Mama Mia. Om het eiland te bereiken wordt gebruik gemaakt van het vliegveld van Skiathos. Met de veerboot kun je vervolgens eenvoudig naar Skopelos varen.

7. Samothraki – is wellicht de grote onbekende in het rijtje van deze zeven eilanden zonder eigen vliegveld. Vanuit Nederland ook moeilijk te bereiken, maar je kunt vanuit de haven van Alexandropouli naar Samothraki varen. Alexandropouli kun je met het vliegtuig vanuit Athene bereiken.