Akropolis bij beste 25 bezienswaardigheden

16 juni 2018 Bas Wanrooij

Akropolis Museumbij beste 25 bezienswaardigheden ter wereldDe Akropolis in de Griekse hoofdstad Athene behoort tot de 25 beste bezienswaardigheden ter wereld. Volgens bezoekers van Tripadvisor is deze Akropolis de beste bezienswaardigheid van Griekenland en is wereldwijd terug te vinden op de 16e plaats in 2018. Angkor What is dit jaar verkozen tot de beste bezienswaardigheid ter wereld, gevolgd door Plaza de Espana in Sevilla en de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi.

Als bezoekers van Tripadvisor een beoordeling plaatsen over de Akropolis, schrijft men met name over de Parthenon. De tempel is het gezichtspunt van Griekenland en dagelijks bezoeken duizenden toeristen deze archeologische bezienswaardigheid. De Akropolis is elk dag geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Je kunt een bezoek combineren met (alle) andere archeologische bezienswaardigheden in de Griekse hoofdstad. Hiervoor zijn pass partout tickets verkrijgbaar die 24 uur of zelfs langer zijn te gebruiken.

De Akropolis dateert uit de 5e eeuw voor Christus en wist je dat deze bestaat uit de Parthenon, de oude Athenatempel, de tempel van Nike, het Erechtheion, het Dionysus theater, het Odeion van Herodes Atticus en 15 andere oudheden? De Akropolis ligt op een hoogte van 156 meter en steekt boven de rest van de Griekse hoofdstad uit. Je kunt de historische trekpleister al van kilometers afstand zien liggen.