Excursietips Zakynthos

12 juni 2018 Bas Wanrooij

Excursietips Zakynthos Shipwreck beachWat is leuk om te gaan doen tijdens je vakantie op Zakynthos? Met een huurauto of scooter kun je zelf het eiland ontdekken met een rondrit, maar een excursie op zee en het Ionische eiland ontdekken kan natuurlijk ook. Dan kom je met dagtocht op Zakynthos bijvoorbeeld op afgelegen stranden en bij grotten die je alleen vanaf zee kunt zien en benaderen.

Een dag de zee op bij Zante en op zoek gaan naar hidden gems is een tip. Dit zijn onze excursietips voor jouw vakantie op Zakynthos.

Shipwreck beach en Blue Caves

Bijna cliché als je op Zakynthos bent is een dagexcursie naar Shipwreck beach (Navagio) in combinatie met de Blue Caves. Toch zijn er grote verschillen in het aanbod voor deze excursie. Sommige boten vertrekken namelijk al erg vroeg om de massa voor te zijn, maar dan ligt het strand met het scheepswrak nog bijna helemaal in de schaduw. Voor je vakantiefoto’s is dit natuurlijk minder gaaf, maar voordel is wel dat het dan bij Navagio beach nog niet zo druk is.

Ook de tijd op de boot varieert per aanbieder van de dagtocht. Vanuit Zakynthos-stad vertrekt bijvoorbeeld een piratenboot, maar de vaartijd is door de afstand een stuk langer dan wanneer je vertrekt vanuit de haven van Agios Nikolaos of Porto Vromi. Zelf hebben we de excursie gemaakt met Theodosis Cruises van Agios Nikolaos en zijn hier erg tevreden over. Bij de Blue Caves maak je een verfrissende stop voor een korte duik. Vergeet je snorkel en duikbril niet, want in het heldere zeewater in de grotten zie je veel vissen zwemmen en prachtige kleuren koraal op de rotsen.

Excursietips: Marathonisi, Keri caves en schildpadden spotten

Excursietips Zakynthos de zeegrotten van KeriIn het zuiden van Zakynthos vertrekken vanuit het haventje van Agios Sostis dagexcursies naar het schildpaddeneiland Marathonisi en de fraaie grotten van Keri. Onderweg spot je bijna altijd wel een Caretta Caretta zeeschildpad. De zeegrotten bij Keri zijn net zo mooi als de Blue Caves. Leuk is dat hier ook enkele kiezelstranden zijn. Het zeewater kleurt op veel plaatsen smaragdgroen en is altijd wel kraakhelder. Ideaal om te gaan snorkelen op Zakynthos of te gaan duiken. Deze bootexcursie hebben we met The Kaiki Boat gemaakt en is een aanrader.

Als je in april of mei deze excursie op Zakynthos gaat maken denk er dan aan dat het zeewater nog fris kan zijn. Een stukje zwemmen naar de kust in koud zeewater is vermoeiender dan in het warme zeewater tijdens de zomer en nazomer. Dit zijn overigens niet de enige excursietips voor Zakynthos. Ook leuk is bijvoorbeeld een rondrit in het noorden of een uitstapje naar de bergdorpen in het centrale gedeelte van het eiland. Het aanbod van leuke dagjes uit wisselt ook jaarlijks en kijk vooral ook wat er lokaal wordt aangeboden.