Excursietips Zakynthos

12 juni 2018 Bas

Excursietips Zakynthos Shipwreck beachWat is leuk om te gaan doen tijdens je vakantie op Zakynthos? Met een huurauto of scooter kun je zelf het eiland rondrijden, maar vanaf zee het Ionische eiland ontdekken kan natuurlijk ook. En dan kom je op stranden die je niet vanaf land kunt bereiken en bij grotten die je alleen vanaf zee kunt zien en benaderen.

Een dagje op zee bij Zakynthos is een tip tijdens je vakantie en excursiemogelijkheden genoeg.

Shipwreck beach en Blue Caves

Bijna cliché als je op Zakynthos bent is een dagexcursie naar Shipwreck beach (Navagio) en de Blue Caves. Toch zijn er grote verschillen in het aanbod voor deze dagtrip. Sommige boten vertrekken erg vroeg en dan ligt het strand met het scheepswrak bijna helemaal in de schaduw. Voor je vakantiefoto’s is dit natuurlijk minder, maar aan de andere kant is het dan op Navagio beach nog niet zo druk.

Ook de tijd op de boot varieert per aanbieder. Vanuit Zakynthos-stad vertrekt een piratenboot, maar de vaartijd is een stuk langer dan wanneer je vertrekt vanuit de haven van Agios Nikolaos of Porto Vromi. Zelf hebben we de excursie gemaakt met Theodosis Cruises en waren hier erg tevreden over. Bij de Blue Caves is er nog een stop voor een korte duik en daar zie je in het heldere zeewater in de grotten verschillende soorten vissen en prachtige kleuren koraal.

Marathonisi, grotten Keri en schildpadden

Excursietips Zakynthos de zeegrotten van KeriIn het zuiden van Zakynthos vertrekken vanuit het haventje van Agios Sostis dagexcursies naar het schildpaddeneiland Marathonisi en de fraaie grotten van Keri. Onderweg spot je bijna altijd wel een Caretta Caretta zeeschildpad. De zeegrotten bij Keri zijn er een stuk meer dan de Blue Caves en ze liggen van elkaar verspreid door enkele fraaie strandjes. Het zeewater kleurt hier op veel plaatsen smaragdgroen en is kraakhelder. Deze excursie hebben we met The Kaiki Boat gemaakt en was geslaagd.

Als je in april of mei deze dagexcursie gaat maken denk er dan aan dat het zeewater nog fris kan zijn. Een stukje zwemmen naar de kust in koud zeewater is vermoeiender dan in het warme zeewater tijdens de zomer en nazomer.