Je droomhuis in Messinia op de Peloponnesos

24 maart 2014 Bas Wanrooij
Droomhuis Messinia Peloponnesos uitzicht

Uitzicht vanaf je balkon in Messinia

Wie droomt er niet van een huis aan zee in Griekenland? In een rustige groene omgeving wakker worden met een strakblauwe lucht, uitzicht op zee en op je eigen terras genieten van een Grieks ontbijt. Tsja, zo zouden we elke dag wel willen beginnen. Een utopie of werkelijkheid?

De regio Messinia op de Peloponnesos, ook wel “het Toscane van Griekenland genoemd”, biedt ongekende mogelijkheden voor je eigen droomhuis in Griekenland.

Je droomhuis op de Peloponnesos

Het grote schiereiland de Peloponnesos heeft prachtige historische bezienswaardigheden, mooie en vooral rustige stranden, pittoreske dorpjes en een ruig landschap. Bovendien is de Peloponnesos een gastronomisch paradijs en levert het de beste olijfolie en wijnen van topkwaliteit. In Nemea vind je een aantal van de beste wijnhuizen van Griekenland en olijfolie van Kalamata behoort al jaren tot de wereldtop.

Peloponnesos is gemakkelijk te bereiken

Droomhuis in Messinia Peloponnesos met bougainvilla

Droomhuisje in Messinia Peloponnesos

De Peloponnesos is vrij eenvoudig te bereiken vanuit Nederland en België. Het hele jaar door kun je vliegen op de internationale luchthaven van Athene. Van hieruit ben je over de nieuwe grote (tol) snelweg binnen anderhalf uur al bij Korinthe in de streek Argolida in het noordoosten van de Peloponnesos. In de direct omgeving liggen het pittoreske en gezellige Nafplion, Epidaurus amfi theater en de archeologische bezienswaardigheid van Mycenae. In de zomer kun je ook vliegen op de internationale luchthaven van Kalamata vanuit Amsterdam.

De golfbanen van Costa Navarino bij de beste ter wereld

Costa Navarino is misschien wel de meest luxueuze vakantiebestemming van Griekenland. Het resort heeft twee golfbanen, luxe suites, villa’s en hotels en stond recent decor in de film “Before Midnight”. Niet alleen een prachtig gebied, maar ook een rustig gebied zonder massatoerisme. Vanuit Kalamata is het zuidwesten van de Peloponnesos prima te bereiken.

Bezoek gratis de Second Home Beurs in Utrecht

Je droomhuis in Messinia Peloponnesos Griekenland

Een droomhuis in Messinia op de Peloponnesos

Van 28 tot en met 30 maart wordt in de Jaarbeurs Utrecht weer de Second Home Beurs georganiseerd. Op standnummer 222 van Elxis, thuis in Griekenland, kun je deelnemen aan een seminar over het kopen van een huis een Griekenland. Hier kun je bovendien alles te weten komen over een droomhuis in Messinia op de Peloponnesos, waar deze editie extra aandacht aan wordt gegeven. Uiteraard kun je ook bij de stand van Elxis terecht voor informatie over huizen in andere Griekse regio’s. Gratis toegangskaarten voor deze beurs kun je alvast reserveren.