Antipaxos stranden: bij de allermooiste van Griekenland

30 juli 2024   Bas Wanrooij

Antipaxos stranden in GriekenlandAntipaxos, ook wel als Anti Paxos geschreven, is een nagenoeg onbewoond Ionisch eilandje. Tenminste in de wintermaanden, want van mei tot en met september komen hier dagelijks graag toeristen. Dit vanwege de magische stranden van Antipaxos: Voutoumi en Vrika beach. Die witte stranden met azuurblauw zeewater wil je gewoon gezien hebben. Het geeft je een soort geluksgevoel om hier in deze prachtige baaien te kunnen zwemmen. De Antipaxos stranden horen bij de allermooiste van Griekenland en zo kun je ze het beste bezoeken.

Antipaxos vanaf Gaios op Paxos met de watertaxi

De beste manier op maximaal te kunnen genieten van zowel Vrika als Voutoumi beach is met de watertaxi vanuit Gaios. Ideale combi als je een nachtje in Gaios erbij boekt. Vanuit het oergezellige hoofdstadje van Paxos vertrekken elke morgen rond 09:30 uur namelijk de taxiboten al naar Voutoumi en Vrika beach. Je koopt op de kade bij één van de schippers je retourticket voor je opstapt. In juli 2024 kostte dit 25 euro per persoon. Na een kwartiertje varen zet je al voet aan wal op Antipaxos en vanaf 14:30 uur kun je elke taxiboot terugnemen op vertoon van je bootticket.

Voutoumi en Vrika beach: Azuurblauw zeewater en wit zand

Vrika beach op AntipaxosZo heb je dus echt een hele dag op deze twee perfecte stranden. Van Voutoumi of Vrika kun je te voet over een verharde weg wandelen. In twintig minuten, iets meer dan een kilometer, ben je op het andere strand.

Overigens hebben beide stranden tavernes waar je wat kunt eten en drinken. Aan te raden is om zelf (ook) het een en ander mee te nemen. Goedkoop is het hier namelijk niet.

Het witte poederzand zorgt met het kraakheldere zeewater voor de allermooiste tinten blauw. Vrika en Voutoumi beach zijn dan ook twee perfecte plekken voor vakantiefoto’s. Elke keer geeft een bezoek aan deze stranden op Antipaxos ons weer een ‘wow-gevoel’. Zonder twijfel behoren deze Antipaxos stranden dan ook tot de allermooiste van Griekenland.

Met excursieboten kom je niet op het strand

Vanuit Corfu, Sivota en Parga worden dagexcursies georganiseerd naar zowel Paxos als Antipaxos. Echter op Antipaxos maken deze volle boten slechts een zwemstop. Bij Voutoumi en Vrika mogen ze de baai niet invaren en dus gaan ze voor anker buiten de baai of kiezen ze voor de baai van Mesovrika, waar geen voorzieningen en tavernes zijn. Ook mooi natuurlijk, maar dit is geen volle dag hier genieten.

Vanuit Lefkimi, in het zuiden van Corfu, vertrekken lijndiensten naar Gaios. Als je hier bijvoorbeeld de eerste boot om 08:00 uur pakt en terug vanaf Paxos om 18:00 uur terugvaart kun je ook een hele dag naar deze stranden toe. Vanaf de kade in het hoofdstadje van Paxi, zoals het eiland ook wordt genoemd, neem je dan de taxiboot.