Corfu bier

17 augustus 2009 Bas Wanrooij

Het merk Corfu Beer wordt sinds april van dit jaar op het eiland Corfu gebrouwen. De microbrouwerij is gelegen in de kustplaats Arillas in het noordwesten van Corfu en opgezet in 2006. Het bier uit Corfu is te verkrijgen in vier verschillende varianten: Corfu Real Ale Special, Corfu Real Ale Bitter, Royal Ionian Lager en Royal Ionian Pilsner. Allemaal voorzien van andere ingrediënten en dus een eigen smaak en kleur.

Je kunt de microbrouwerij van Corfu Beer bezoeken tijdens je vakantie. Ze produceren hier negen verschillende biersoorten, waarvan de ‘lager’ en ‘pilsener’ de populairste bieren zijn. Speciale bieren als Dark, Weiss, Red, IPA en Epos zijn meer seizoensgebonden voor de liefhebbers. Jaarlijks organiseert de brouwer het ‘Corfu Beer Festival’. Dit is een internationaal festival van vijf dagen en trekt zo’n 10.000 mensen aan.

Met het label Royal Ioanian experimenteert deze brouwer met andere dranken. Denk bijvoorbeeld aan een Radler, een alcoholvrije soda met lemon en lime, een ginger ale lemon of pink grapefruit en bergamot. Allemaal gemaakt in frisse kleuren en glazen flesjes.