Fietsen in Kalamata

16 juni 2015 Bas Wanrooij
Fietsen in Kalamata Peloponnesos Griekenland fietspad

Fietsen in Kalamata – fietspad aan de boulevard

Bij fietsen in Griekenland denk je wellicht direct aan het eiland Kos. Het fietseiland van Griekenland. De stad Kalamata op het vasteland, in het zuiden van de Griekse Peloponnesos, kun je echter ook prima op de fiets ontdekken.

Door het oude en nieuwe gedeelte van de stad, en langs de boulevard, loopt namelijk een kilometerslang fietspad. Fietsen in Kalamata is een tip tijdens je vakantie.

20 tot 25 minuten fietsen in Kalamata

In Kalamata, stad met 45.000 inwoners, is de fiets een veelgebruikt vervoersmiddel. Grieken zelf, maar ook toeristen, zie je fietsend over de boulevard en door de stad. Er loopt een fietspad, dat je in beide richtingen kunt gebruiken, vanaf de kerk Anastasi aan de kust tot aan de nieuwe markt (agora). Fietsend kom je langs de vele gezellige terrassen bij de haven, het park met het treinmuseum, de winkelstraat Aristomenous en de oude stad met de Ypapanti kathedraal en het kastro. Reken op 20 tot 25 minuten reistijd voor het hele fietspad. Enkele reis dan natuurlijk.

Fietsen is het alternatief in Kalamata

Fietspad in Kalamata Peloponnesos Griekenland

Fietsen in Kalamata – fietspad centrum

Fietsen is het alternatief in Kalamata. Het oude, nieuwe gedeelte en de boulevard liggen best een eindje uit elkaar. Wandelend goed te doen, maar met de fiets ben je een stuk sneller bij de verschillende bezienswaardigheden. Voordeel ten opzichte van de huurauto is dat je op de fiets veel meer onderweg kunt zien. Kortom een leuke, en Nederlandse, manier om deze stad op de Peloponnesos te ontdekken. Niet op alle kruispunten staan verkeerslichten voor fietsers. Dus hier extra goed opletten als je moet oversteken.

Gratis fietsen voor hotelgasten

Verschillende hotels in Kalamata, bijvoorbeeld hotel Horizon Blu, bieden hun gasten (gratis) fietsen aan. In de stad zijn bovendien genoeg fietsverhuurders te vinden. Ook voor racefietsen of mountainbikes kun je hier terecht. Voor de meer sportievelingen zijn er langere en moeilijkere fietsroutes de bergen in. Je fietst dan wel op de openbare weg. Check vooraf, als je ’s avonds gaat fietsen, of de verlichting het doet van je fiets. Dat de fietsverlichting werkt is hier namelijk niet zo vanzelfsprekend als in Nederland.