In juli op vakantie naar Griekenland

23 juni 2015 Bas Wanrooij
In juli op vakantie naar Griekenland

In juli op vakantie naar Griekenland – molen

Ga je in de maand juli op vakantie naar Griekenland? Een mooie vakantieperiode voor het vasteland en de Griekse eilanden. Hoogzomer en grote kans op mooi en warm weer.

De schoolvakanties in Nederland zijn begonnen begin van deze maand en later in juli ook de start van de bouwvak. Kortom juli is een gezellige en drukke maand met zomerse temperaturen in Griekenland.

Vakantie in juli naar Griekenland

Over het weer in Griekenland zou je je in de maand juli geen zorgen hoeven te maken tijdens je vakantie. Meestal stabiel zomerweer met temperaturen overdag van 30 graden of meer en ’s nachts koelt het niet verder af dan zo’n graad of 20. Warm en droog zijn de algemene kenmerken van deze maand in Griekenland en op de Egeische Zee waait soms een stevige wind.

Een heerlijke reismaand om te genieten van de zon en warmte; aan het strand of aan het zwembad. Relaxen, spelen met de kinderen, een boek lezen in de schaduw en ’s middags tijd voor een siësta. Net als de Grieken zelf doen op het warmste deel van de dag. Huur eens een bootje en ga op zoek naar verborgen baaitjes en rustige strandjes. Of ga op een georganiseerde excursie met een boot mee. In juli is een dagje op zee, als het niet te hard waait, een tip. De Ionische eilanden Corfu en Lefkas lenen zich hier prima voor.

Gemiddelde temperatuur en records in juli in Griekenland

Strand in juli op vakantie in Griekenland

In juli op vakantie naar Griekenland – strand

Op het eiland Samos wordt het overdag in juli gemiddeld 32,5 C. ’s nachts daalt het kwik in deze zomermaand hier tot gemiddeld 22,2 C en het aantal dagen met enige vorm van neerslag is op Samos slechts 0,2 gemiddeld. Rhodos heeft dezelfde gemiddelden, maar overdag is het hier gemiddeld wat koeler met 30,5 C.

Op 16 juli 2012 werd in de stad Tripoli op de Peloponnesos liefst 42,1 C gemeten en op 11 juli van dat jaar werd het in Kerkyra (Corfu) 41,4 C. ’s Nachts koelde het op 16 juli 2012 op Samos niet verder af dan 30 C en ook op Mykonos was die nacht met een minimumtemperatuur van 27,4 C zwoel.