Fly-drive Griekenland

31 mei 2019 Bas Wanrooij

Fly-drive GriekenlandWil je tijdens een vakantie naar Griekenland op eigen houtje het vasteland ontdekken? Een Fly drive Griekenland is dan een interessante optie. Een autorondreis door Centraal Griekenland, Epirus, Macedonië, de Peloponnesos of door Thessalië. Het kan allemaal en je reis is inclusief de vlucht naar Athene of Thessaloniki, de huurauto met ongelimiteerd aantal kilometers en de hotelovernachtingen.

Op je eigen tempo naar de volgende bestemming

Je krijgt in de reisbescheiden verschillende tips mee van bezienswaardigheden op de route. Zorg alleen dat je ’s avonds op tijd bij de vooraf geboekte accommodatie bent. Met Google Maps kun je eenvoudig navigeren. Met de EU-regels voor data-roaming kun je internetten op de Griekse mobiele netwerken met je Nederlandse abonnement. Alternatief is om bij je huurauto een navigatiesysteem te boeken.

Een fly-drive Griekenland boek je voor minimaal acht dagen, maar langer kan ook. Vanuit de twee grootste Griekse steden, waar je autorondreis start, zijn de wegen voor je verdere reis goed begaanbaar. Het vernieuwde Griekse wegennet zorgt voor een snelle doorstroom van oost naar west en vice versa.

Ontdek het vasteland met de auto

Galaxidi fly-driveDe streek Centraal Griekenland is nog niet zo toeristisch. Delphi is hier de belangrijkste bezienswaardigheid. Deze regio heeft echter veel meer te bieden. Tijdens je autorit is het leuk om te stoppen in de kustplaats Galaxidi. De boulevard is hier gezellig en de oude herenhuizen zijn geschilderd in de mooiste pasteltinten.

In Epirus zijn de typische Zagoria bergdorpen interessant om te bezoeken. Papingo en Monodendri zijn fraai gelegen en je kunt van dichtbij eindeloos kijken in de Vikos kloof. Wist je dat dit de diepste kloof ter wereld is? Ook het amfi-theater van Dodoni en de boogbruggen bij Arta zijn een bezoekje waard.

Macedonië ligt dichtbij de stad Thessaloniki en de graftombes van Vergina zijn bezienswaardig. Hier kun je misschien wel de mooiste schatten van Griekenland bewonderen. 

Fly-drive Griekenland is combineren

Met een fly-drive kun je meerdere vakantiebestemmingen combineren. Bovendien heb je de mogelijkheid om veel meer te zien tijdens één vakantie. Het vasteland van Griekenland staat vol met culturele erfgoederen en archeologische vindplaatsen. De Peloponnesos met bijvoorbeeld met het oude Olympia, Nafplion en Monemvasia leent zich prima voor zo’n soort vakantie. Je combineert steden met cultuur.

Het noorden van Griekenland met onder andere de watervallen van Edessa, de kloosters van Meteora en het orakel van Delphi zijn andere mogelijkheden. Je kunt eindeloos combineren en zo beleef je meerdere vakanties in één. De Jong Intra Vakanties uit Ridderkerk biedt fly-drives aan naar Griekenland. Autoroutes en de stops om te overnachten zijn samengesteld en uitgekozen door echte Griekenlandkenners.