In mei op vakantie naar Samos

16 mei 2019 Bas Wanrooij

Vakantie in mei op SamosNet voor het begin van de meivakantie in Nederland gaan de eerste vakantievluchten naar het Griekse eiland Samos. In mei op vakantie naar Samos kan dus al vanaf het begin van deze maand. Het voordeel is dat er nog maar weinig toeristen zijn op het eiland en het weer al zeer aangenaam kan zijn. Anderzijds zal nog niet alles open zijn op de Samiotische vakantiebestemmingen, zoals Kokkari, Pythagorion en Votsalakia.

Wandelen en een boek uitlezen op het terras in de zon

Mei is een mooie maand op Samos om te relaxen. Lekker wandelen in de Vallei van de Nachtegalen en je boek uitlezen in de zon op het terras van je appartement. Of een dag naar één van de fraaie stranden op het eiland. In mei is het hier nog niet druk en soms heb je het rijk zelfs alleen.

Een andere tip in deze reismaand is om een dagexcursie te maken naar de eilanden Fourni of Ikaria. Vanuit Pythagorion vertrekken boten naar Fourni en ook vanuit Karlovasi vertrekken boten naar zowel Fourni als Ikaria. Het prachtige Seychelles beach op Ikaria is dan nog heerlijk rustig bijvoorbeeld.

25 graden en 10 uur zon

In mei schijnt de zon op Samos gemiddeld al 10 uur per dag. Overdag loopt de maximum temperatuur op tot een graad of 25 en de zee is al opgewarmd tot 20 graden. Volgens het klimaat van Samos heb je in de maand mei gemiddeld drie dagen met enige neerslag. Na een buitje trekt het over het algemeen al snel weer open.

Kokkari mooie uitvalsbasis

Zoek je een gezellige vakantiebestemming met een centrale ligging? Dan is Kokkari een tip. Verblijf bijvoorbeeld in de mooi gelegen appartementen Villa Themos of boek zelf een vliegticket bij Transavia en kies je eigen verblijf. De luchtvaartmaatschappij vliegt van april tot en met oktober rechtstreeks vanaf Schiphol naar Samos.

Vanuit de kustplaats ben je binnen een half uur vrijwel alle bezienswaardigheden, stranden en dorpen en steden. De boulevard in het dorp is gezellig en voor toeristen is er genoeg vertier. Bovendien liggen er fijne stranden in de directe omgeving, zoals Lemonakia beach.