Griekenland wint ‘Europe’s leading destination’ award WTA

25 oktober 2021 Bas Wanrooij

Griekenland wint 'Europe's leading destination' award bij WTAGriekenland heeft de award als ‘Europe’s leading destination’ gewonnen bij de World Travel Awards (WTA) op 22 oktober in Londen. Griekenland werd als land geroemd om zijn oplevende economie in de wereld van reizen en toerisme. Ondanks de covid-19 beperkingen wist het vakantieland van januari tot en met augustus toch 8,6 miljoen toeristen te verwelkomen. Ook veel Griekse hotels en resorts vielen in de prijzen in andere categorieën van de WTA.

Griekse hotels en resorts in de prijzen bij WTA

Bij de jaarlijkse WTA-awards zijn behoorlijk wat Griekse hotels en resorts in de prijzen gevallen. We hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste prijswinnaars in 2021. Europe’s Leading Family Resort is dit jaar gewonnen door Sani Resort op Chalkidiki. Porto Zante Villas & Spa op Zakynthos mag zich voor een jaar het Europe’s Leading Beach Hotel noemen en het Elounda Beach Hotel & Villas op Kreta is in 2021 Europe’s Leading Beach Resort. In Oia op Santorini is Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa dit jaar verkozen tot Europe’s Leading Boutique Resort. Ook op Corfu is een winnaar dit jaar. Het Domes Miaramare resort is in 2021 namelijk Europe’s Leading Luxury Resort.

Regio Attica Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination

De regio Attica, en dan met name de Atheense Rivièra, is gekozen tot Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination in 2021. Ideale bestemming om te combineren met een stedentrip naar hoofdstad Athene. De eerste World Travel Awards werden in 1993 georganiseerd. Inmiddels behoren deze awards in de reiswereld tot de belangrijkste ter wereld. Voor Griekenland weer mooie opstekers. Op naar een mooi seizoen in 2022.