Noord en Zuid Egeïsche eilanden geen test en quarantaine meer

7 mei 2021 Bas Wanrooij

Noord en Zuid Egeïsche eilanden geen test en quarantaine meerAls je vanaf de Noord- en Zuid Egeïsche eilanden naar Nederland reist, heb je geen testverplichting meer voor terugkeer en hoef je in Nederland ook niet meer in quarantaine. Ons ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen het reisadvies per zaterdag 8 mei alleen voor de Noord- en Zuid Egeïsche eilanden aangepast. Voor terugkeer uit de rest van Griekenland gelden nog wel deze maatregelen.

Versoepelingen reisadvies Griekenland

Heel Griekenland is nog ‘oranje’ en dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen vanuit Nederland zijn toegestaan. Nog geen vakanties dus! Het is wel weer een stap in de goede richting van je zomervakantie naar Griekenland. En wellicht een voorbode op verdere versoepelingen voor dinsdag tijdens de persconferentie. Je kunt het actuele reisadvies voor Griekenland overigens zelf nalezen en de ontwikkelingen volgen in de reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor terugkeer vanaf de Noord- en Zuid Egeïsche eilanden nu dus geen negatieve PCR-test en quarantaine meer. Dat maakt veilig en verantwoord reizen naar Nederland een stuk gemakkelijker. De Grieken openen op 14 mei aanstaande hun grenzen voor toeristen. Dit is daar de officiële start van het zomerseizoen dit jaar.

Noord- en Zuid Egeïsche eilanden

De Noord-Egeïsche eilanden met rechtstreekse vliegverbindingen in de zomer zijn Lesbos en Samos. Voor de Zuid-Egeïsche eilanden wordt normaal gesproken vanuit Nederland rechtstreeks gevlogen op Karpathos, Kos, Mykonos, Rhodos en Santorini.

Op de kaart met reisadvies van de Europese Unie (ECDC) met wekelijkse updates kleuren alle Griekse eilanden en de Peloponnesos nu licht oranje. Alleen het noorden van Finland en Noorwegen zijn op deze kaart van het ECDC momenteel ‘groen’. Midden en Zuid-Nederland zijn nog steeds donkerrood van kleur