Griekenland scoort bij Condé Nast Readers’ Choice Awards 2014

23 oktober 2014 Bas Wanrooij
Santorini in toplijst Condé Nast Readers' Choice Awards 2014

Santorini, Skiathos en Kreta in Condé Nast Awards

Griekenland is ook dit jaar weer in menig toplijstje van Condé Nast Readers’ Choice Awards terug te vinden. In totaal brachten 77.000 lezers meer dan een miljoen stemmen uit in de verschillende categorieën van deze awards. Santorini, Skiathos en Kreta zijn dit jaar in de prijzen gevallen.

Het internationale reismagazine maakt al sinds 1988 jaarlijks deze lijstjes samen met lezers van het vakblad.

Santorini in top 25 hotels in Europa

Santorini wordt twee keer genoemd in de top 25 hotels in Europa van de Readers’ Choice Awards 2014. Op de vijfde plaats staat het Mystique hotel in Oia met een prachtig uitzicht vanaf de caldera op het hoofdstadje Fira. Verderop in de lijst op de 17e plaats vinden we Perivolas ook in Oia en al jaren een hotel die in deze gerenommeerde lijst van lezers van Condé Nast staat.

Santorini en Skiathos in top 30 eilanden ter wereld

Santorini vinden we, net als ieder jaar, ook terug in de top 30 eilanden ter wereld van de Readers’ Choice Awards en wel op de 7e plaats. Deze waardering is dit jaar inclusief de andere Cycladen eilanden. Skiathos en de Sporaden zijn ook in dezelfde lijst, op plaats 21, terug te vinden. Koukounaries beach en de locaties uit de film Mamma Mia worden genoemd als trekpleisters.

Elounda op Kreta bij beste resorts in Europa

Het Blue Palace Resort in de badplaats Elounda op Kreta is door de lezers van het reismagazine dit jaar bij de beste drie resorts van Europa gekozen. Op de derde plaats is het luxueuze resort terug te vinden. Opvallend zijn de eerste twee plaatsen voor resorts in Ierland en niet in Spanje of Italië.