Scorpios in top 10 miljonairs eilanden

20 oktober 2014 Bas Wanrooij
Scorpios in top 10 miljonairs eilanden

Scorpios in 10 miljonairs eiland van The Telegraph

Voor de kust van Nidri, op het eiland Lefkas, ligt Scorpios. In begin jaren zestig kocht magnaat Aristotle Onassis het Griekse eiland en sindsdien is het familiebezit.

Het dagblad The Telegraph publiceerde de top 10 van miljonairs “paradijs” eilanden ter wereld. Scorpios staat op de tiende plaats in deze lijst als enig Europees paradijs eiland dat in handen is van een miljonair.

Scorpios verpacht aan een steenrijke Rus

In 1968 vond de bruiloft van Aristotle Onassis met voormalig First Lady Jacqueline Kennedy plaats op Scorpios. Inmiddels ligt zowel Aristotle als zijn zoon en dochter begraven op het eiland. Athina Roussel is de huidige eigenaar van Scorpios en ze probeerde het vorig jaar te verkopen aan een steenrijke Rus voor 300 miljoen euro. De Griekse regering stak hier een stokje voor en het is onduidelijk wat er nu met het eiland gaat gebeuren. Geruchten gaan dat het nu is verpacht aan deze Rus voor de komende 99 jaar. Je mag er in ieder geval niet meer bij met een bootje.

Drie keer Bahamas in top 10 miljonairs paradijs eilanden

In de top 10 van eilanden die eigendom zijn van miljonairs en vallen in de categorie “paradijsjes” komt de Bahamas drie keer voor. Johnny Depp heeft het miljonairs paradijs Little Hal’s Pond, David Copperfieldd Musha Cay en de eilanden van Copperfield Bay en Eddie Murphy is eigenaar van Rooster Cay. Necker eiland, onderdeel van de British Virgin Islands, van sir Richard Branson staat bovenaan de lijst van The Telegraph.