Griekenland verwacht recordaantal toeristen

6 november 2019 Bas Wanrooij

Recordaantal toeristen naar GriekenlandGriekenland verwacht dit jaar wederom een recordaantal toeristen. De nieuwe Griekse Minister van Toerisme Harry Theoharis kondigde dit aan op de WTM beurs in Londen gisteren. Tot nu toe is er sprake van een toename van 3% in het aantal toeristen ten opzichte van vorig jaar. De kwaliteit, duurzaamheid en authenticiteit van het Griekse toerisme vormen de basis van onze nieuwe strategie voor 2020. Met deze strategie kan Griekenland de komende jaren verder doorgroeien.

20% meer toeristen dan in 2016

Ten opzichte van 2016 is het totaal aantal toeristen in Griekenland in slechts drie jaar tijd met 20% gegroeid. Ook de inkomsten van de Grieken uit het toerisme zijn toegenomen. In 2019 stegen de uitgaven van toeristen in het vakantieland met meer dan 13% ten opzichte van vorig jaar. Het faillissement van Thomas Cook is hierin nog niet meegenomen.

De meeste toeristen komen uit landen binnen de Europese Unie. In 2019 is een sterke toename te zien van toeristen van buiten Europa. Amerikanen en Chinezen trekken graag naar Griekenland voor een vakantie of rondreis. Met name de Cycladen-eilanden als Mykonos en Santorini, maar ook de hoofdstad Athene met de vele archeologische bezienswaardigheden worden bezocht.