Noord-Egeïsche eilanden op groen: geen coronabewijs meer

21 oktober 2021 Bas Wanrooij

Noord-Egeïsche eilanden op groen: geen coronabewijs meerDe Noord-Egeïsche eilanden zijn per 22 oktober van ‘geel’ naar ‘groen’ gezet door ons ministerie van Buitenlandse Zaken. Het hier o.a. om de Griekse eilanden Chios, Lesbos, Limnos en Samos. Dit betekent dat, als je na 21 oktober terugkeert van een vakantie op één van deze eilanden, je geen coronabewijs meer hoeft te laten zien bij aankomst in Nederland. Als je twee keer bent gevaccineerd en hiervan een QR-code kunt laten zien, hoefde dat hiervoor ook al niet. Nu de herfstvakantie van 2021 bijna afloopt, kan dit voor Nederlanders die vanaf vandaag terugkeren vanaf deze Noord-Egeïsche eilanden dus een voordeel zijn. We adviseren om altijd de reisapp van het ministerie van Buitenlands Zaken te checken voor de meest actuele informatie.

Rest van Griekenland blijft op ‘geel’ staan

De andere Griekse eilanden en het vasteland blijven op kleurcode ‘geel’ staan. Hier verandert dus niets ten opzichte van begin juli om naar en vandaan te reizen. Griekenland ziet een groot aantal Nederlanders vakantie vieren in deze herfstvakantie. Veel families met schoolgaande kinderen zochten deze week nog even de Griekse zon op. Vanaf volgende week zit het zomerseizoen 2021 er voor de meeste Griekse vakantiebestemmingen op. Naar Kreta worden dit jaar ook in november nog pakketreizen aangeboden. En natuurlijk kun je naar de Griekse grote steden Athene en Thessaloniki deze hele winter blijven doorvliegen.

Zomerseizoen Griekenland 2022 al vroeg van start

Als het aan de Grieken ligt start het zomerseizoen volgend jaar al in maart. De Griekse regering doet er namelijk alles aan om het vakantieseizoen te verlengen. Naar Heraklion op Kreta starten de eerste vluchten van Transavia in 2022 al op 19 februari. Rechtstreeks naar bijvoorbeeld Corfu, Kos, Rhodos en Zakynthos vliegen kan vanaf begin april volgend jaar. Orthodox Pasen valt volgend jaar in het weekend van 23 en 24 april en dat is voor velen de start van de meivakantie in 2022.