Griekse eilanden beste ter wereld

8 september 2017 Bas Wanrooij
Griekse eilanden beste ter wereld

Griekse eilanden beste ter wereld

Volgens lezers van Condé Nast Traveller zijn de Griekse eilanden de beste ter wereld. Tijdens de onthulling van de prestigieuze Condé Nast Traveller Awards 2017 werd dit op 4 september in Londen bekendgemaakt.

In de top 20 lieten de eilanden van Griekenland de Spaanse Balearen, het Italiaanse Sicilië, de Malediven en het Thaise Koh Samui achter zich. Bezoekers van het gerenommeerde reismagazine roemden vooral de diversiteit van de Griekse eilanden, maar ook de gastvrije bevolking en de buitengewoon mooie landschappen.

Griekenland bij beste landen ter wereld

Niet alleen de Griekse eilanden vielen in de prijzen, maar ook Griekenland als vakantieland. In de top 20 van beste landen ter wereld, om naar en door te reizen, is Griekenland na Italië op een mooie tweede plaats geëindigd dit jaar. Ook hier werd de gastvrijheid en vriendelijkheid van de bevolking als één van de belangrijkste argumenten genoemd. We gaan allemaal gewoon graag naar Griekenland op vakantie en dat begrijpen we maar al te goed.

Naast Italië en Griekenland staan ook de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje in de top vijf van beste landen ter wereld.

Op vakantie naar de Griekse eilanden

De Griekse eilanden trekken dit jaar een recordaantal toeristen, maar ook het vasteland is populair voor vakanties. Kreta is en blijft de grootste en drukste vakantiebestemming. Het combineren van meerdere Griekse eilanden tijdens een reis en ook kortere vakanties naar Griekenland zijn een opkomende trend. Een lang weekend naar Kreta of vier dagen naar Santorini zijn voorbeelden hiervan.