Griekenland bij beste 10 landen ter wereld 2021

1 december 2021 Bas Wanrooij

Griekenland bij beste 10 landen ter wereld in 2021Lezers van Condé Nast Traveller kozen de afgelopen weken hun favoriete landen om in 2021 naartoe te reizen. Griekenland staat dit jaar op de achtste plaats in deze top 20 van beste landen ter wereld 2021. Deze 34e editie van de Readers’ Choice Awards kent door covid-19 restricties een andere samenstelling dan afgelopen jaren. Niet elk land was even toegankelijk dit jaar voor reizigers namelijk. Europa scoort met Portugal (1), Italië (6), IJsland (7), Griekenland (8) en Kroatië (9) wel erg goed. Vorig jaar was Italië nog de grote winnaar en in 2021 vinden we Griekenland bij de beste 10 landen ter wereld terug.

Zes Griekse eilanden bij beste 10 van Europa

In de top 10 van beste eilanden van Europa koos men eerder dit jaar al zes Griekse eilanden. De winnaars hier zijn: Kreta, Hydra, Paros, Rhodos, Zakynthos en Mykonos. Paros wordt gezien als hét alternatief voor Mykonos. Er wordt veel geïnvesteerd en met Naoussa en Parikia als toeristische bestemmingen staat dit Cycladen-eiland goed op de kaart. De eigen luchthaven trekt in de zomermaanden ook enkele rechtstreekse vluchten vanuit het buitenland aan.

Griekenland startte zomerseizoen al in mei op

In mei opende Griekenland dit jaar haar deuren voor toeristen. Het leek een lange en goede zomer te worden voor de Grieken. Tot en met juni gooiden reisadviezen van talloze landen nog roet in het eten, maar vanaf juli tot en met oktober heeft een redelijk goed zomerseizoen plaatsgevonden. Zelfs tot in november landden er nog buitenlandse vluchten op bijvoorbeeld Rhodos.

Deze winter zet Griekenland in op alternatief toerisme voor delen van het vasteland. Denk aan Epirus met de stad Ioannina en de Zagoria-dorpen, maar ook wintersportgebieden op de Peloponnesos, Centraal Griekenland en Macedonië. Allemaal bereikbaar vanuit Athene of Thessaloniki, waar het hele jaar op door wordt gevlogen vanuit Nederland.