Via de snelweg naar nieuwe Griekse bestemmingen

10 september 2017 Bas Wanrooij
Via de snelweg naar nieuwe Griekse bestemmingen

Via de snelweg naar nieuwe Griekse bestemmingen

Heel veel Griekse vakantiebestemmingen zijn per vliegtuig bereikbaar door het grote aantal, vaak voorheen militaire, luchthavens. Op het vasteland van Griekenland zijn de uitdagingen om als toerist door te reizen wat minder eenvoudig, maar aan het Griekse wegennet wordt hard gewerkt.

Zo kun je via de snelweg van Igoumenitsa naar Alexandropouli rijden en ook is er een snelle verbinding gemaakt van Athene naar Kalamata. Deze week is de snelweg van de stad Ioannina naar Patras officieel geopend door de Griekse premier Tsipras.

Snelweg van Ioannina naar Patras

De “Ioana Motorway”, zoals de nieuwe snelweg van Ioannina naar Patras wordt genoemd heeft een totale lengte van 196 kilometer. In plaats van minimaal drie uur reistijd ben je nu in anderhalf uur van Antirrio naar Ioannina en vice versa. De route gaat via de Rio-Antirio tolbrug met in totaal vier tunnels en 24 bruggen door Epirus, Centraal Griekenland en een stukje van de Peloponnesos.

Toeristen kunnen via de nieuwe weg nieuwe vakantiebestemmingen rondom Ioannina, Arta, Arginio en Patras ontdekken. Archeologische bezienswaardigheden als de Romeinse boogbruggen en het amfitheater van Dodoni zijn beter en sneller bereikbaar. Ook de havens van Igoumenitsa, Astakos en Patras zijn nu beter met de auto te bereiken. In totaal is er ruim 11 jaar gewerkt aan deze snelweg door een bergzaam gebied.