Santorini bij 7 mooiste eilanden ter wereld

17 april 2020 Bas Wanrooij

Santorini bij 7 mooiste eilanden ter wereldIn tijden van de coronacrisis is er ook leuk nieuws te melden. Zo heeft de Midden-Oosten editie van het tijdschrift Condé Nast Traveller een artikel gemaakt van de zeven mooiste eilanden ter wereld. In dit lijstje is ook het Griekse eiland Santorini opgenomen. En zeker in deze tijden leuk om te vermelden waarom. Als je er geweest bent heb je vast al een idee, waarom dit unieke stukje Griekenland is verkozen door het internationale reisblad.

Het ultieme eilandgevoel

Het eilandgevoel is iets aparts. Bijna altijd een verkoelend briesje door je haren, uitgestrekte stranden, het uitzicht op zee vanaf alle kanten en de relaxte levensstijl. De Griekse eilanden zijn ideale vakantiebestemmingen. De redactie van Condé Nast Traveller ging op zoek naar zeven eilanden op onze planeet, waar zij dit gevoel krijgen. Santorini is het namens Griekenland geworden en dan het liefste reizen in de het voor- of naseizoen om de drukte te mijden.

Dramatische schoonheid van Santorini

De vulkanische kliffen in combinatie met witte grotwoningen en koepelkerken met kobaltblauwe daken creëren een dramatische schoonheid. De rode en paarse tinten van bougainvillea maken het dromerige plaatje compleet. Oia is het meeste pittoreske dorp op het eiland en behoort tot de meest gefotografeerde plekken op aarde. Tja, ook zo’n zin om naar Santorini op vakantie te gaan?