Santorini en Corfu in top 20 trouwbestemmingen

27 augustus 2017 Bas Wanrooij
Santorini en Corfu in top 20 trouwbestemmingen

Santorini en Corfu in top 20 trouwbestemmingen – Fira

Ben je op zoek naar een romantische locatie om te gaan trouwen in Griekenland? Volgens U.S. News zijn Santorini en Corfu de beste locaties om in Griekenland je bruiloft te organiseren. Toscane, Tahiti en Bora Bora zijn de top drie bestemmingen wereldwijd voor een trouwfeest, maar in de top twintig zijn dus ook twee Griekse eilanden terug te vinden.

Al eerder koos het Amerikaanse medium Santorini tot het beste eiland ter wereld. Corfu wordt ook wel de groene parel van Griekenland genoemd en trekt jaarlijks veel toeristen van over de hele wereld.

Santorini het eiland op te gaan trouwen

Santorini wordt al jarenlang veel gebruikt voor een fotoreportage van de mooiste dag van je leven. Bruidsparen stralen voor witte kerkjes met blauwe koepeldaken en de de vulkaankrater op de achtergrond. Een sprookjesachtig beeld in het pittoreske dorpje Oia in het noordwesten van het Cycladen-eiland. Elders op het eiland in plaatsjes langs de kraterwand is het genieten van het fraaie uitzicht als je gaat trouwen op Santorini. Ook de (kleinschalige) luxe hotels zijn bijzonder op het vulkaaneiland en maken je bruiloft compleet. Romantisch dineren met de mooiste zonsondergang van Griekenland kun je bij restaurants als The Athenian House in Imerovigli.

Ook Corfu in de top 20 om te gaan trouwen

Het groene Ionische eiland Corfu is ook populair als trouwbestemming in Griekenland. Trekpleister voor “honeymooners” is hier de hoofdstad Kerkyra. De Venetiaanse invloeden maken het door UNESCO opgenomen werelderfgoed uniek en romantisch. Luxe verblijven, als prachtige villa’s, liggen niet ver van de Corfiotische hoofdstad aan de noordoostkust. Verscholen tussen de cipressen en olijfbomen met uitzicht op zee en op de achtergrond de kustlijn van buurland Albanië. Voor een gastronomisch diner reserveer je één of meerdere tafels bij restaurant Etrusco, het beste restaurant van Griekenland, van chefkok Ettore Bottrini.