Kreta favoriet

6 november 2015 Bas Wanrooij
Kreta favoriete Griekse eiland

Kreta favoriet als Grieks eiland

Kreta is gekozen tot het favoriete Griekse eiland. In de poll op Giekenland.net brachten 2.115 Griekenlandfans hun stem uit en 18,5% heeft de voorkeur voor Kreta. Net als vorig jaar, toen met 17,2% van de stemmen, is het grootste eiland van Griekenland de absolute winnaar.

In totaal kon er worden gekozen uit negen verschillende eilanden en was er de optie om te kiezen voor een eiland die niet in deze lijst was opgenomen. Dit jaar brachten bijna 500 meer bezoekers hun stem uit in de poll. Een stijging van 28,1% ten opzichte van het jaarlijkse onderzoek in 2014.

Corfu op de tweede plaats

Het Ionische eiland Corfu is dit jaar als tweede geëindigd en kreeg 15,1% van de stemmen. Vorig jaar kreeg Corfu slechts 7,0% van de stemmen; goed voor de achtste plaats. 11,8% heeft geen voorkeur voor één van de negen eilanden uit de lijst en koos voor een ander Grieks eiland. Vorig jaar was dit nog 16,2%. Samos verruilde de derde met de vierde plaats deze editie en kreeg 10,6% van de stemmen. Rhodos sluit de top vijf af, net als vorig jaar, en kreeg 9,5% van het aantal stemmen.

Zakynthos wint aan populariteit

Zakynthos wint aan populariteit als Grieks eiland

Zakynthos stijgt in top 10 Griekse eilanden

Het Griekse eiland Zakynthos heeft eveneens aan populariteit gewonnen dit jaar. In de top 10 steeg Zante, zoals het eiland in de volksmond wordt genoemd, van de negende naar de zevende plaats en is de favoriet bij 7,1% van de stemmers.

Kos en Lesbos daalden iets in populariteit en leverden beiden twee plaatsen in dit jaar. Kos verloor 10% van zijn stemmen en Lesbos kreeg 8% minder voorkeur. Kefalonia en Santorini sluiten de top 10 dit jaar af.