Kreta en Zakynthos favoriet zomer 2020

1 september 2019 Bas Wanrooij

Kreta en Zakynthos favoriet 2020Kreta en Zakynthos zijn jullie favorieten voor de zomer van 2020. In een online onderzoek onder 1.457 bezoekers van Griekenland.net werden Kreta (12%) en Zakynthos (11%) het meeste genoemd als vakantiebestemming voor volgende zomer. Men kon de afgelopen maanden kiezen uit 13 voorgeselecteerde Griekse bestemmingen, maar Griekenland heeft zoveel meer mogelijkheden. De optie “een andere Griekse bestemming” werd dan ook door 10% aangevinkt. Kleinere minder toeristische Griekse eilanden en eilandhoppen zijn dan in trek.

Kreta favoriet voor Griekenland

Kreta is in 2020, net als voorgaande jaren, de grote favoriet bij Nederlanders. Met name het kustgebied tussen Heraklion en Agios Nikolaos is een toeristische trekpleister voor veel Nederlanders. Andere bestemmingen die worden genoemd zijn Chania in het westen van het eiland en Matala en Plakias in het zuiden van Kreta.

Ook het grootste Ionische eiland Kefalonia is in trek. In 2020 geeft 9% van de ondervraagden aan hier graag naar op vakantie toe te willen gaan. Samos (8%) en Lesbos (7%) lijken terug van weggeweest en staan ook in de top 5.

Karpathos in top 10 voor 2020

In de top 10 van “In 2020 wil ik naar…” liggen Rhodos (7%), Peloponnesos (6%), Santorini (6%), Karpathos (6%) en Corfu (6%) slechts een enkele stem uit elkaar. Karpathos stijgt in populariteit en Corfu krijgt daarentegen veel minder de favorietenrol. Lefkas (5%), Chalkidiki (5%) en Kos (4%) sluiten het rijtje van favorieten voor de volgende zomer af.

Opvallend is dat het verschil in het aantal stemmen tussen de bestemmingen verder is geslonken. De resultaten van het jaarlijks terugkerend onderzoek liggen steeds dichter bij elkaar.