All-in-one tickets bezienswaardigheden Griekenland

30 oktober 2015 Bas Wanrooij
All in one tickets voor bezienswaardigheden in Athene

All-in-one tickets Griekenland – Athene sites en musea

Als je Griekse archeologische sites en musea wilt bezoeken in 2016 kun je vanaf april gebruik maken van voordelige ‘all-in-one’ tickets. De Central Archaeological Council (CAC) in Griekenland maakte deze week bekend dat deze tickets voor 17 gebieden in Griekenland volgend jaar als proef worden aangeboden. Denk aan gebieden als Athene, Corfu, Cycladen, Kreta, Thessaloniki en Messinië op de Peloponnesos. De tickets zijn meerdere dagen geldig en zo kun je archeologische sites, musea en monumenten in een gebied eenvoudig combineren tijdens je vakantie.

Combineer bezienswaardigheden in Griekenland

Natuurlijk zijn de all-in-one tickets interessant om de populaire bezienswaardigheden als de Akropolis en de Tempel van Zeus in Athene te combineren. Maar je hebt ook de mogelijkheid om kleinere en minder bekende musea en monumenten te bezoeken. Waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht en zomaar een aangename verrassing.

De all-in-one tickets voor bezienswaardigheden in Griekenland zijn twee tot vijf dagen geldig en kosten tussen de drie en dertig euro per persoon; afhankelijk van het gebied en de bezienswaardigheden. Het betreft hier het hoogseizoen in Griekenland van 1 april tot en met eind november. In de winterperiode zijn deze tickets te koop voor de helft van het geld.

Entree Akropolis, Knossos en Mycenae duurder in 2016

Bezienswaardigheden als Mycenae in Griekenland duurder

Bezienswaardigheden Griekenland – Mycenae

Eerder deze maand kondigde de CAC al een prijsverhoging aan voor de entree van de populairste archeologische sites en musea in Griekenland. Per 1 januari 2016 betaal je om de Akropolis te bezichtigen geen twaalf, maar twintig euro per persoon. De entreeprijs voor Knossos op Kreta stijgt van zes naar vijftien euro per persoon en voor Mycenae op de Peloponnesos van acht naar twaalf euro per volwassene.

Ook de ticketprijzen voor het nationaal archeologisch museum in Athene en het archeologische museum van Heraklion worden duurder om te bezoeken. Van april tot en met oktober betaal je tien euro per persoon om de archeologische Griekse schatten in deze musea te mogen bekijken.