Kreta favoriet voor 2020

3 mei 2020 Bas Wanrooij

Kreta favoriet onder Nederlanders voor 2020Kreta is wederom het favoriete Griekse eiland voor een vakantie bij Nederlanders. Uit onderzoek van Griekenland.net onder 1.481 bezoekers van de website, koos 23% voor het grootste Griekse eiland. Corfu kreeg 11% van de stemmen, Kos 10%, Rhodos 9% en Lesbos en Samos beiden 8%. Of we in 2020 op vakantie kunnen en mogen is nog maar de vraag deze zomer. De maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan zijn in Griekenland streng en met resultaat. Deze week worden de regels versoepeld en wordt gestart om de ‘lockdown’ geleidelijk aan op te heffen.

Karpathos in trek

Opvallend is dit jaar de hoge notering van Karpathos. Het eiland kreeg de voorkeur voor een vakantie van 7% van de ondervraagden. De prachtige stranden en de rust worden genoemd als trekpleisters. Zakynthos kreeg ook 7% van het aantal stemmen en hier zien Nederlanders graag Navagio beach met het scheepswrak en de gezellige badplaatsen als Tsilivi.

Kreta is favoriet voor 2020 en dat is net als vorig jaar en de jaren ervoor. De mogelijkheden voor een vakantie zijn hier ook eindeloos en je kunt al vroeg in het seizoen naar het eiland toe. Zeker in de grote steden als Chania, Heraklion en Rethymnon is als vroeg in het voorjaar veel geopend. Ook in de maanden oktober en november is het hier normaal gesproken nog gezellig druk en zijn de temperaturen overdag aangenaam warm.

Kefalonia, Lefkas, Mykonos en Santorini alternatieven

Kefalonia en Lefkas winnen aan populariteit onder Nederlanders, maar profiteren minder van terugkerende gasten. Tevens is Kefalonia nog niet bezocht bij een grote Nederlanders, maar staat het eiland wel bovenaan het verlanglijstje om heen te gaan. Santorini en Mykonos zijn niet vergelijkbaar met andere Griekse eilanden. We willen het graag hebben bezocht en met name Oia op Santorini een keer hebben gezien.