Kreta, Zakynthos en Kos favoriet deze zomer

13 mei 2022 Bas Wanrooij

Kreta, Zakynthos en Kos in top 3 voor Griekenland deze zomerVoor de zomer van 2022 zijn Kreta, Zakynthos en Kos de drie favoriete Griekse eilanden bij Nederlanders en Belgen. Uit online onderzoek van Griekenland.net onder 1.224 bezoekers blijkt dat 18% kiest voor een vakantie naar Kreta deze zomer. Gevolgd door de eilanden Zakynthos met 14% en Kos met 11% van het aantal stemmen. Op Kreta wordt het meest gevlogen op de luchthaven van Heraklion, maar ook op die van Chania arriveren steeds meer Nederlanders.

Kreta favoriet bij 18% Nederlanders

Kreta is dit jaar favoriet bij 18% van de Nederlanders. Een toename in populariteit van 38% ten opzichte van vorig jaar. Zakynthos stijgt van plaats drie naar twee en wisselt met Kos van positie. Zakynthos op één na populairste Griekse eiland zomer 2022Opvallend is dat Lesbos volgt op plaats vier dit jaar en terug lijkt van weggeweest. Vorig jaar stond dit Noord-Egeïsche eiland namelijk nog op de achtste plaats. Lesbos krijgt 9% van het aantal stemmen voor deze zomer.

Rhodos en Samos delen de vijfde plaats voor de zomer van 2022 met beide 8% van de stemmen. Het groene Ionische eiland Corfu volgt op korte afstand op plaats zeven met 7% van het aantal stemmen. Andere eilanden die werden genoemd zijn Karpathos (6%), Kefalonia (6%), Santorini (4%), Lefkas (3%) en Mykonos (2%).

Griekse eilanden populair in meivakantie

Deze meivakantie waren de Griekse eilanden ongekend populair. De maand mei blijft wat achter met boekingen en vandaar dat er genoeg voordelige last minutes te boeken zijn dit jaar. Juni is al een stuk drukker en de zomermaanden juli en augustus lopen op schema voor Griekenland. De Grieken houden voor deze zomer rekening met een evenaring van het recordaantal toeristen uit 2019. Toen kwamen er maar liefst 31,3 miljoen toeristen naar het vakantieland. Vanuit Nederland waren dat er in die zomer meer dan één miljoen. Ook dit is een recordaantal voor Griekenland.