Kreta favoriet voor zomer 2021

27 augustus 2020 Bas Wanrooij

Kreta favoriet voor zomer 2021Deze zomervakantie is voor velen anders geweest dan men voor ogen had. Griekenland was misschien wel de gewenste bestemming dit jaar, maar door omstandigheden ging een reis niet door. Verschillende hotels bleven gesloten deze zomer en niet op alle Griekse luchthavens werd als normaal gevlogen. Voor de zomer van 2021 maken we inmiddels maar al te graag nieuwe plannen. Met of zonder een zogenaamde Corona-voucher worden er al volop vakanties uitgezocht en geboekt voor volgend jaar naar Griekenland.

Kreta, Kos en Zakynthos favoriet zomervakantie 2021

Op Griekenland.net hebben de afgelopen twee maanden bezoekers een stem uitgebracht op hun favoriete Griekse bestemming voor 2021. Kreta kreeg 13% van de 1.566 stemmen en is voor de zomervakantie van 2021 favoriet. Vanuit Nederland wordt er rechtstreeks gevlogen naar de luchthavens van Chania (West Kreta) en Heraklion (Centraal en Oost Kreta).

Je merkt dat Kreta niet meer de onbetwiste favoriet is voor Nederlanders en andere Griekse bestemmingen winnen aan populariteit. De verschillen tussen bestemmingen onderling worden kleiner. Kos (10%), Zakynthos (9%), Samos (9%), Rhodos (8%), Corfu (8%), Kefalonia (7%), Lesbos (7%), Karpathos (6%) en de Peloponnesos (6%) vullen de top 10 van Griekse vakantiebestemmingen aan voor volgende zomer.

Vluchten en pakketreizen Griekenland 2021 online

Luchtvaartmaatschappijen als Transavia en Easyjet hebben hun vliegschema’s voor Griekenland vervroegt online gezet. Momenteel kun je al vliegtickets naar Griekenland boeken voor in 2021. Ook reisorganisaties als Eliza was here, Ross Holidays, Sunweb en TUI hebben hun aanbod voor de zomer van volgend jaar boekbaar. Leuk om even weg te dromen over Griekenland.