Beste historische hotel Europa in Chania op Kreta

6 november 2018 Bas Wanrooij

Beste historische hotel van Europa in Chania KretaHet beste historische hotel van Europa staat in de havenstad Chania op het Griekse eiland Kreta. Aan de Venetiaanse haven ligt het Domus Renier Boutique Hotel en dateert al uit het jaar 1608.

Alle negen kamers en suites hebben hun eigen unieke speciale karakter behouden. Het Venetiaanse herenhuis is gerenoveerd volgens ontwerp van de Griekse architecten Aristomenis and Giorgos Varoudakis en omgetoverd tot een design boutique hotel.

Beste historische hotel van Europa

Het Domus Renier Boutique Hotel is het beste historische hotel van Europa in 2018. Jaarlijks worden de prestigieuze Historic Hotels Awards of Excellence uitgereikt. Meer dan 200 historische hotels zijn wereldwijd genomineerd dit jaar.

Boutique hotels zijn in trek en vooral in steden in Griekenland en op luxe vakantiebestemmingen, zoals Mykonos en Santorini wordt het aanbod van dit soort accommodaties elk jaar groter. Niet alleen tijdens een stedentrip in Chania, maar ook in Nafplion, Athene, Rethymnon en Thessaloniki kun je verblijven in boutique hotels. Het zijn kleinschalige eigenzinnige hotels met oog voor luxe en design. Geen onderdeel van grote hotelketens en ze hebben vaak een intieme sfeer.