Mooiste stranden bij Agios Nikolaos Kreta

7 augustus 2024   Bas Wanrooij

Voulisma beach bij Agios Nikolaos op KretaAgios Nikolaos op Kreta is een aantrekkelijke vakantiebestemming op Kreta voor alle leeftijden. De gezellige terrassen rondom het zogenaamde bodemloze meer en bij de haven lonken naar toeristen. Winkelstraten hier in de directe omgeving maken deze stad in het oostelijk deel van Kreta extra leuk.  Stranden zijn er gelukkig ook genoeg te vinden. We hebben de mooiste stranden van Agios Nikolaos op een rij gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van het exotische Voulisma beach?

Tropische kleuren in zee bij Voulisma beach

Fraaie kust bij Voulisma beach op KretaVoulisma beach ligt twaalf kilometer ten zuidoosten van Agios Nikolaos en is ongeveer een kwartiertje rijden met de auto. Dit is het allermooiste strand van Agios Nikolaos in de golf van Mirabello. Het fijne lichte zand loopt door in zee en zorgt voor de fraaiste blauwtinten van het zeewater. Kraakhelder en de zeebodem loopt geleidelijk af. Langs het strand de nodige voorzieningen bij beach clubs en tavernes. Voulisma beach loopt geleidelijk over in Istro beach en is zeer geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. Niet voor niets hoort Voulisma beach dan ook bij de negen mooiste stranden van Oost-Kreta.

Almyros beach is een prachtig zandstrand bij Agios Nikolaos

Almyros beach is een ander prachtig zandstrand iets ten zuiden van Agios Nikolaos. Het ligt wat verscholen achter een haag van groen, maar het zandstrand is zéér aantrekkelijk. Bij de beach bar kun je wat eten en drinken en de uitbater verhuurt ligbedden en parasols op het strand. Vergeet je snorkelset niet, want aan de noordkant bij Beti beach is de onderwaterwereld bij de rotspartijen mooi. Het zeewater is overal kristalhelder en de zanderige zeebodem loopt net als bij Voulisma geleidelijk af.

Ammoudi beach dichtbij de stad

Ammoudi beach is een mooi zandstrand dichtbij het centrum van Agios Nikolaos. Vanuit het centrum is het slechts twintig minuten lopen hier naartoe. Je vindt hier meerdere restaurants en tavernes aan het strand of in de directe omgeving. Tevens kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals paragilden en kajakken. Ammoudi beach is tevens het populairste en drukste strand van Agios Nikolaos.

Plaka beach is een kiezelstrand bij Elounda

Plaka en Plaka beach bij Elounda op KretaNaar het noorden toe, nog voorbij Elounda, vind je het lange kiezelstrand Plaka beach. Afstand tot Agios Nikolaos bedraagt ongeveer 15 kilometer. Hier vlakbij vertrekken de veerboten voor de kortste vaarroute naar het leprozeneiland Spinalonga. Langs en bij het strand de nodige taverns en restaurants en op het kiezel- en stoelenstrand kun je ligbedden en parasols huren. De zeebodem loopt wat sneller af als bij de eerder genoemde stranden. De onderwaterwereld is hier interessant om te ontdekken met een snorkel en duikbril.

Havania beach ligt tussen Agios Nikolaos en Elounda in

Havania beach ook noemenswaardig en ligt tussen Agios Nikolaos en Elounda in. Een wat smaller zandstrand met taverne waar de zee, door de ligging, bijna altijd rustig is. Het zeewater kleurt snel azuurblauw en Havania is tevens een kindvriendelijk strand.