Balos beach op Kreta bij beste 25 stranden ter wereld

28 februari 2022 Bas Wanrooij

Balos beach op Kreta bij beste 25 stranden ter wereld in 2022De lagune van Balos beach in noordwesten van Kreta behoort bij de beste 25 stranden ter wereld in 2022 volgens bezoekers van Tripadvisor. Het is dit jaar de enige Griekse notering in de lijst van beste vijfentwintig stranden wereldwijd. Europees gezien neemt Balos dit jaar de vijfde plaats in. Andere Griekse stranden in de top 25 stranden van Europa zijn Kleftiko Beach op Milos (6), Sarakiniko Beach ook op Milos (16) en Falassarna op Kreta (21). Opvallend is de absentie in deze lijst van stranden in Griekenland als Elafonisi, Simos Beach, Egremni, Porto Katsiki, Myrtos en Voidokilia beach.

Balos beach beste strand van Griekenland

Balos beach mag zich dan ook het beste strand van Griekenland noemen in 2022. Zeker in het hoogseizoen is het hier druk met toeristen. Je kunt naar dit strand met een huurauto of scooter. Het laatste stuk, aan afdaling, dien je te voet af te leggen. Andere optie is met een dagexcursie op een boot vanuit de haven van Kissamos reizen. Je combineert Balos dan met het eilandje Gramvousa voor de kust. Als je zelf met de auto reist kun je op een dag gemakkelijk zowel Balos Beach als Falasarna Beach bezoeken. Dit zijn dus twee stranden uit de Europese top 25 dit jaar. Ze liggen namelijk nog geen 20 kilometer bij elkaar vandaan.

Twee stranden op het eiland Milos

Net als vorig jaar staan Kleftiko Beach en Sarakiniko Beach op Milos in de top 25 van beste stranden in Europa. Nog onbekend bij het grote publiek. Milos ligt wat afgelegen en ’s zomers gaan er geen directe vluchten vanuit Nederland hiernaartoe. Je kunt via Santorini of Athene reizen naar dit meest westelijke Cycladen-eiland. Natuurlijk kun je ook vanaf andere Cycladen-eilanden als Folegandros hierheen reizen. Daarmee is een eilandhopreis een goede optie om hier een kijkje te gaan nemen.