Corfu wint European Film Location Award 2018

6 december 2018 Bas Wanrooij

Corfu wint European Film Location Award 2018Het Griekse eiland Corfu is verkozen tot de beste Europese filmlocatie in 2018. De European Film Location Award heeft het Ionische eiland gewonnen door de opnames van de televisieserie “The Durells”.

De Hellenic Film Commission en de Greek Film Center hebben Corfu laten nomineren voor deze award, voor de opnames van het inmiddels vierde seizoen van deze succesvolle Engelse serie. De prijs is uitgereikt door de European Film Commissions Network (EUFCN) en Cineuropa.

The Durells op Corfu

The Durells wordt opgenomen op meerdere filmlocaties op Corfu. Natuurlijk in Kerkyra (UNESCO werelderfgoed), maar ook in de dorpen en kustplaatsen Kontokali, Kouloura, Agios Stefanos, Erimitis, Gastouri, Halikounas, Kouramades en Sinarades. Het huis van de familie ligt in Kontokali, direct aan zee, en in werkelijkheid heeft de familie ook in het “Witte Huis” in Kalami gewoond. Hier is tegenwoordig een restaurant in gevestigd. Het traditionele dorp Danilia is ook veelvuldig decor in deze veelbekeken Engelse serie.

13 genomineerden European Film Location Award 2018

Corfu moest het opnemen tegen 12 andere genomineerden voor deze begeerlijke award. Zo waren Tenerife National Park in Spanje, de stad Innsbruck in Oostenrijk en Lake Karetsa in Italië genomineerd voor hun filmlocaties. Corfu werd mede gekozen door haar sterke historische verbinding met Europa, waardoor het als één van de eerste Griekse eilanden toeristen aantrok.