Uitzichtpunt shipwreck beach Zakynthos weer open na brand

13 oktober 2020 Bas Wanrooij

Uitzichtpunt shipwreck beach Zakynthos weer open na brandHoog vanaf de krijtrotsen op het Griekse eiland Zakynthos heb je een prachtig uitzicht op Navagio beach, vertaald naar het Engels en ook wel Shipwreck beach genoemd. In deze omgeving, nabij het bergdorp Volimes, in net noordwesten van het Ionische eiland woedde op zondag 4 oktober en dagen erna een grote bosbrand.

Het meest gefotografeerde plekje van Zakynthos

Door hevige wind werd het blussen van deze natuurbrand bemoeilijkt en was het uitzichtpunt vanaf de kliffen op het scheepswrak tijdelijk gesloten voor publiek. Nu de brand is geblust is het gebied weer vrijgegeven en kun je wederom genieten van één van de meest gefotografeerde plaatsen in Griekenland. Helaas heeft de bosbrand het groen hier verandert in zwart. Laten we hopen dat de natuur zich spoedig hersteld en dat het gebied weer net zo mooi wordt als het voorgaand was. Uiteraard ook dat het reisadvies voor Zakynthos verandert naar groen of geel, anders is Zante vanuit Nederland alleen te bezoeken voor noodzakelijke reizen en dus geen vakanties.

In totaal hebben zestien brandweerwagens, 69 brandweermannen, drie blushelikopters en twee blusvliegtuigen meegeholpen om de brand onder controle te krijgen en uiteindelijk te blussen.